View Full Version : 8.март/ Пурим за Гоје
Страхиња-Бан
08-03-08, 12:51
Шта је заправо 8.март и зашто се слави. Многи Срби и Српкиње не размишљају о томе. Освешћење је дошло деведесетих година када је један део нашег народа гледао на 8.март као на комунистички празник. Нажалост већи део популације ипак обележава примитивно и глупо овај празник који нам је наметнут са стране.
Клара Ајзнер познатија као Цеткин, Jеврејка (зар сте сумњали) комунисткиња из Немачке увалила нам је још једно њихово "кукавичје јаје", "празник" 8.март, касније од стране комуниста прозван "међународним даном зена".
На тај дан (1909) десиле су се некакве демонстрације жена Америке. На њену иницијативу, на другој међнародној конференцији жена социјалисткиња одржаној у Копенхагену 1910. године одлучено је да се 8. март обележава као Дан жена.
Први пут је тај "празник" прослављен већ следеће, 1911. године и то у Немачкој, Аустрији, Данској, Швајцарској.
Рускиње су овај дан премијерно обележиле две године касније, 1913. Социјалдемократкиње Србије су, као у Немачкој, већ 1911. године симболично празновале, а прва значајнија прослава одржана је 1914. године у Народном дому у Београду.
Данас међународни празник жена слави се на различите начине широм планете, без обзира на друштвено уређење државе.
Међутим ретко ко се пита шта је стварно стајало иза тог датума.
До данашњег дана жене у Србији и целом свету обележавају тај дан и не питајући зашто то чине.
Истина је једноставна, Клара Цеткин и њене јеврејске "другарице" једноставно су за празник феминисткиња Европе и Америке узеле датум из јеврејске историје.
Ради се о ПУРИМУ (пур = коцка) који је покретни јеврејски празник и не пада сваке године у исти дан, али се пада отприлике око 8 марта. Пурим је јеврејски пролећни празник којим се прославља персијско-мидска краљица Јестира, јеврејка, која је омогућила јеврејима покољ над хиљадама већинских нејевреја, уклањањем царског саветника Амана, разоткривача јеврејске завере. О овом догадјају говори последња историјска старозаветна књига "Јестира".
Јевреји празник масовног покоља пурим прослављају весело, проклињући и исмевајући ритуално убијену жртву царског саветника Амана опијајући се и једући празнични колач од меса назван "(Х)Аманове уши". На дан пурима талмуд допушта опијање.
Аман је највећи историјски непријатељ јевреја поред Вође и они га и дан данас тако доживљавају.
Данас дочекујемо овај дан као празник жена и мајки што је велика национална срамота.
Срби и Српкиње не дозволите себи да будете само глупе гоје, ширите истину међу својим пријатељима и рођацима.
Срби не дозволите вашим женама да прихватају тај дан као свој.
Срби не дозволите вашим женама да прихватају тај дан као свој.Немају Срби нама шта да забрањују, мени нико ништа неће забрањивати, свака девојка би требала сама да зна да је овај дан деградирајући за женски род, лично га нити славим, нити честитам, али нећу некога напасти само зато што ми је честитао 8 март не знајући како се ја осећам поводом тога. Овакви безвредни празници уопште не заслужују пажњу нашег народа, нажалост, сада се оберучке прихвата све што нам дође са свих страна света као модерно, а оно што је истински битно се заборавило одавно.
Страхиња-Бан
08-03-08, 13:06
Pogresno smo se razumeli mlada damo. Kad sam napisao "ne dozvolite", nisam mislio na puko zabranjivanje. Mislio sam vise na objasnjavanje onih koji znaju onima koji ne znaju. Ispadoh ovako muski shovinista i balkanoid. Nisam naravno. Zena treba da stoji rame uz rame sa muskarcem u nasoj borbi, kao vuk i vučica.
Žene treba da odbace taj "praznik", muškarci samo treba da im pomognu u tome.
Немају Срби нама шта да забрањују, мени нико ништа неће забрањивати, свака девојка би требала сама да зна да је овај дан деградирајући за женски род, лично га нити славим, нити честитам, али нећу некога напасти само зато што ми је честитао 8 март не знајући како се ја осећам поводом тога. Овакви безвредни празници уопште не заслужују пажњу нашег народа, нажалост, сада се оберучке прихвата све што нам дође са свих страна света као модерно, а оно што је истински битно се заборавило одавно.
Слажем се Сестро...Свака девојка треба сама да схвати да је овај дан чисто деградирање и манипулација...Чисто наметање, као и Дан Заљубљених....
Наравно да нећу напасти никог ко ми честита овај ''празник'' али се трудим да им објасним зашто га не прихватам...
Нажалост овде се свашта оберучке прихвата, 8. март је једно мањих зла...
Једини дан кад мој ћале купи кеви цвеће...:D ... Шала наравно... Не требају ни рођендани да се славе, јер су то црвени смислили уместо славе...
Једини дан кад мој ћале купи кеви цвеће...:D ... Шала наравно... Не требају ни рођендани да се славе, јер су то црвени смислили уместо славе...
А ти га мало претера :D свашта...
А ти га мало претера :D свашта...
Ја не слвим рођендан... По пар пива и то је то... ;)
Хм...ниси у праву ;) и наши Краљеви су славили рођендане...и то је цела земља славила са њима... тешко да је то тековина комуњара... то је једноставно обележавање твог рођења...
Рођендан никако нису измислили црвени, он се славио много пре њих. Пример за то су наши владари 19. века, који су приређивали балове, а у новинама су писане песме њима у част(краљ Никола је добио највише песама). Што се 8. марта тиче, Србима то не треба, имамо Материце и друге празнике, тако да овај производ мас-културе никако не треба народу са вековним традицијама.
Хм...ниси у праву ;) и наши Краљеви су славили рођендане...и то је цела земља славила са њима... тешко да је то тековина комуњара... то је једноставно обележавање твог рођења...
Да, али се није толико славио... После 1945. кад су славе скоро и престале да се обележавају дошло је до експанзије обележавања рођендана...
ПА добро сад..народ мора нешто да слави...такви смо... Поента је да су рођендани постојали много пре, и глуп ми је разлог твог не слављења родђендана..погрешан је :)
Нема разлога да се не обележи дан твог рођења, нема то апсолутно никакве везе са комунизмом, обележавање рођендана је постојало и као обичај код старих Словена, нешто сумњам да су они били комунисти.
Лично, не славим рођендане да позовем 500 људи да виде моју нову хаљину и да се онда сви понапијају, али свакако обележим дан свог рођења сваке године са најужим кругом родбине и пријатеља.
ПА добро сад..народ мора нешто да слави...такви смо... Поента је да су рођендани постојали много пре, и глуп ми је разлог твог не слављења родђендана..погрешан је :)
Прави разлог је да нетрошим паре... Ипак сам ја стари јевреј...;) ...
Нема разлога да се не обележи дан твог рођења, нема то апсолутно никакве везе са комунизмом, обележавање рођендана је постојало и као обичај код старих Словена, нешто сумњам да су они били комунисти.
Лично, не славим рођендане да позовем 500 људи да виде моју нову хаљину и да се онда сви понапијају, али свакако обележим дан свог рођења сваке године са најужим кругом родбине и пријатеља.
Потпуно исти случај...не волим велике журке, пуно људи које или не готивим или не познајем и до чијег ми друштва тог дана није стало уопште...Блиски пријатељи...Неко наше драго место...Пар пића, зезање...Више ми не треба...:)
Iskreno... Ja sa zadovoljstvom napadam one koji se usude da mi cestitaju, jer vecina ljudi koji to urade samo me svjesno provociraju.
I ajde, 8. mart ima jevrejsku pozadinu, tj. porijeklo. Ali mene mnogo vise nervira komunisticki nacin shvatanja 8. marta na nasim prostorima. Na koji nacin zene postaju ravnopravne ako im se postovanje ukazuje samo jedan dan u godini, a i taj dan muskarci jedva docekaju jer znaju da ce dobro da se najedu i napiju...
U svakom slucaju, degradiranje zenskog bica.
Iskreno... Ja sa zadovoljstvom napadam one koji se usude da mi cestitaju, jer vecina ljudi koji to urade samo me svjesno provociraju.
I ajde, 8. mart ima jevrejsku pozadinu, tj. porijeklo. Ali mene mnogo vise nervira komunisticki nacin shvatanja 8. marta na nasim prostorima. Na koji nacin zene postaju ravnopravne ako im se postovanje ukazuje samo jedan dan u godini, a i taj dan muskarci jedva docekaju jer znaju da ce dobro da se najedu i napiju...
апсолутно...Шта, тај један дан треба да ме мазе и пазе, а већ следећи да се понашају ко најгора шовинистичка говна јер ''наш дан'' је прошао...
ма...Најгора глупост...Највећи проблем је што вечини девојака и жена данас не можеш да докажеш да је тај дан лош по њих... Јер оне добијају поклоне, јупи :rolleyes:
Зато ми имамо Машу да нас брани :)
ма...Најгора глупост...Највећи проблем је што вечини девојака и жена данас не можеш да докажеш да је тај дан лош по њих... Јер оне добијају поклоне, јупи :rolleyes:
Vidis, radila sam u cvjecari par godina, za vrijeme studiranja... Jbt ljudi koji su izvan tog posla nisu ni svjesni koje se pare obrcu samo na cvijecu u roku ta 3 dana, od 5. do 8. marta.
Kad samo pomislim da sam morala da pakujem i po 10 000 karanfila... O ostalom cvijecu da ne pricam...
Ogroman novac u opticaju. Novac koji se moze uloziti u mnogo kreativnije i potrebnije svrhe.
Зато ми имамо Машу да нас брани :)
Da, ali vidis, treba otvoriti temu i po tom pitanju... Dokle moze ici zenska borbenost, a da jos uvijek bude ocuvano njeno zensko bice? :D
Рођендан никако нису измислили црвени, он се славио много пре њих.
Обично су се звали имендани?
Не знам баш, знам да католици имају имендан, Срби су га исто звали имендан пре комунизма, али нисам баш сигурна за пред-Хришћански период
Na taj dan (1909) desile su se nekakve demonstracije zena Amerike. Na njenu inicijativu, na drugoj medunarodnoj konferenciji zena socijalistkinja odrzanoj u Kopenhagenu 1910. godine odluceno je da se 8. mart obelezava kao Dan zenaОво је тачно.Само да додам да су се исте те особе залагале за легализовање абортуса још у то време а ове данас феминискиње само настављају тај нечастан посао.Вољеној жени ће муж показати својим поступцима сваки дан колико је воли а не само тог наметнутог дана.
Мислим да је имендан нешто друго. Грци имају имендан и на тај дан славе светитеља по коме су добили име. А ако не постоји ни један светац са њиховим именом онда празнују посебан дан.
Мислим да је имендан нешто друго. Грци имају имендан и на тај дан славе светитеља по коме су добили име. А ако не постоји ни један светац са њиховим именом онда празнују посебан дан.
И ја мислим да је ово што је Младен рекао тачно...Имендан нема везе са рођенданом...
Kada su nastale feministkinje, osnovni motiv im je bio da zene budu zene, da radjaju i vaspitavaju djecu, da ne rmbaju po fabrikama po 14 sati dok im vrijeme prolazi i djeca postaju ulicari.
Kasnije se sve izokrenulo, naravno pod jevrejskim uticajem, feministkinje su odjednom htjele da rade upravo ono protiv cega su se borile na svojim pocecima, da ne radjaju , pa cak i ubijaju svoju djecu i da rade teske muske poslove. Tokom 2. svj. rata Amerikanke su radile i u koksarama, a to je stvarno gadan i tezak posao cak i danas a kamo li u tadasnje vrijeme.
Kada su nastale feministkinje, osnovni motiv im je bio da zene budu zene, da radjaju i vaspitavaju djecu, da ne rmbaju po fabrikama po 14 sati dok im vrijeme prolazi i djeca postaju ulicari.
Kasnije se sve izokrenulo, naravno pod jevrejskim uticajem, feministkinje su odjednom htjele da rade upravo ono protiv cega su se borile na svojim pocecima, da ne radjaju , pa cak i ubijaju svoju djecu i da rade teske muske poslove. Tokom 2. svj. rata Amerikanke su radile i u koksarama, a to je stvarno gadan i tezak posao cak i danas a kamo li u tadasnje vrijeme.
Жене у црном... :D:D:D
vi naglabate o rodjendanima , a 21.mart se blizi ... :D:D
vi naglabate o rodjendanima , a 21.mart se blizi ... :D:D
Данас је 21. март....
vishe nije :D ... ovo godine jevreji nisu napravili neki veci ispad za purim (koliko sam ja primetio) :rolleyes: . moze biti da ih je ovo omelo :
...И „кошер” ракијица ....
Оно што сви мисле да знају о принципима исхране верника Мојсијевог закона је - „кошер” - и то из времена када је извесни винарски подрум из Србије склопио уговор са дистрибутерима у Израелу да припрема „кошер ракију”, мада мало ко зна о чему је реч. Кошер, у преводу, значи - чисто. Кошер храна је, дакле, чиста и дозвољена, она која је припремљена на одговарајући начин и од намирница које је рабин „атестирао” својим благословом. Остале намирнице су „нечисте” и самим тим строго забрањене.
vishe nije :D ... ovo godine jevreji nisu napravili neki veci ispad za purim (koliko sam ja primetio) :rolleyes: . moze biti da ih je ovo omelo :
...И Ã¢â‚¬Å¾кошер†ракијица ....
Оно што сви мисле да знају о принципима исхране верника Мојсијевог закона је - „кошер†- и то из времена када је извесни винарски подрум из Србије склопио уговор са дистрибутерима у Израелу да припрема „кошер ракијуâ€Â, мада мало ко зна о чему је реч. Кошер, у преводу, значи - чисто. Кошер храна је, дакле, чиста и дозвољена, она која је припремљена на одговарајући начин и од намирница које је рабин „атестирао†својим благословом. Остале намирнице су „нечисте†и самим тим строго забрањене.
Да ли треба да напомињем да се сви утркују ко ће добити Халал (мислим да се тако зове) сертификат! Исто као кошер само за месечаре...
Ovo je vrlo dobra i korisna tema! :)
Bodovi pokretaču!
Иако је дошло до "пада" комунизма у Србији, 8.март је опстао!
Врши се индоктринација деце у забавиштима и основним школама и дан данас. Васпитачице и учитељице целе прошле недеље су са децом правиле честитке које та деца треба да предају својим мајкама и бакама. Родитељи се не буне, опозиција на постоји. Режим је неокомунистички!
У Србији комунизам заправо није ни пао, само је пресвукао своје рухо.
Свако ко на било који начин празнује 8.март је обичан роб!
Човек без мозга. Човек без идентитета.
Празнновање овог дана је још једна у низу српских срамота.
Ако се не варам али слављење рођендана и није баш у православном духу. Те га ја због тога и не прослављам.
tolleranza zero
08-03-09, 19:04
Ако се не варам али слављење рођендана и није баш у православном духу. Те га ја због тога и не прослављам.
Не треба сад ти нешто посебно да прослављаш рођендан сваке године, само обележиш тај дан, частиш друштво и то је то.
И то није у православном духу нема везе са везом, јел негде пише немојте да славите рођендан.
Слављење рођендана је небитно. Тема је робовски понижавајући "празник" 8.март који дебили називају "Дан жена".
Проблем је што децу кљукају са тим, као што су и нас кад смо били "Титови пионири" (старији се сећају).
Сад више нема Титових пионира, али су "комесари" очигледно остали, не носе више петокраке него црвене руже и жуте звездице.
Управо сам се вратио из кратке шетње, на улицама се љубе парови као да су у собама, а не на јавном мјесту. Као да смо посљедња циганштина! Чак се ни Цигани не грле јавно и не кревеље по улици, али ми морамо да имитирамо нашу "браћу" Американце, иначе нас не би ни било. Прелазим улицу, а један пар се грли и љуби на сред улице. Чују се сирене, али они и не обраћају пуно пажње. Упутим се ја онда ка ријеци, рекох да потражим неко усамљено мјесто и мало сједнем и одахнем, таман помислих да на обали нема никога, пронађох клупу и сједох, кад тамо опет један пар, да не повјерујеш, немају мање од 35 година, жвалаве се и смију из петних жила. Ту ми већ пуче филм и вратих се кући.
Не знам чија је оно пјесма, али је добра, кад описује како се сељаци преко ноћи под утицајем холивудских свињарија са телевизије и западних медија покушавају "модернизовати". Стих иде некако "све сељанке, утегле се у хеланке".
Не знам чија је оно пјесма, али је добра, кад описује како се сељаци преко ноћи под утицајем холивудских свињарија са телевизије и западних медија покушавају "модернизовати". Стих иде некако "све сељанке, утегле се у хеланке".
Vjerovatno mislis na ovu pjesmu
Bajone i Bora Corba - Boli me mrak (1993)
http://www.youtube.com/watch?v=fYRzT5HfnOU
Упутим се ја онда ка ријеци, рекох да потражим неко усамљено мјесто и мало сједнем и одахнем, таман помислих да на обали нема никога, пронађох клупу и сједох, кад тамо опет један пар, да не повјерујеш, немају мање од 35 година, жвалаве се и смију из петних жила.
ti bre mrzish ceo svet ... :biggrinjester: pa nek se zvalave valjda ce biti i nekih plodova tih napora . mene vishe brine promovisanje homosexualnosti ili upeshnog samca/samice koji jure karijeru ,nego to shto ce neko da se poljubi ili zagrli na ulici .
Функционери Српске напредне странке делили су данас Београђанкама у Кнез Михајловој улици црвене руже и пропагандне летке поводом обележавања 8. марта, Дана жена.
"Хоћемо да сваки дан буде дан пажње према женама, да сваки дан буде 8. март. Жене су стуб нашег друштва, жене су храбрије од нас мушкараца, жене су те које увек и на сваком месту дају све до себе И од њих можемо много тога да научимо", рекао је новинарима заменик председника СНС-а Александар Вучић.Извор - У92
Само да нагласим да су овај дан обележиле и странке као што су Г17, СДУ (Кораћева комби странка настраних), као и ЛДП и ПУПС.
Толико о СНС као "српској" странци!
Ja mislim da i mi imamo neki mentalitet koji voli razna slavlja i proslave bez potrebe. Osmi mart se nigde ne proslavlja kao kog nas. Bila je anegdota o tome pre par godina, zena svedskog ambasadora se uvredila kad je dosla u Srbiju i videla da muzevi zenama poklanjaju cvece, a njoj njen muz nije nista poklonio.
Isto tako i za Dan Zaljubljenih. Jedan novosadski kafic je cak organizovao DOCEK DANA ZALJUBLJENIH, pa vi vidite dokle neke stvari idu. Ok, ugostitelji izmisljaju trikove da privuku masu, ali i masa to oberucke prihvata. Ove godine sam cak videla na tv-u povodom tog praznika "Slavi se zastitnik zaljubljenih, Sv. Trifun". I tako je Sv. Trifun prinudno postao zastitnik zaljubljenih.
Slicna pesma ide i za "Noc Vestica" (pogresan, senzacionalisticki prevod) koja se doduse ne slavi toliko, ali uvek se desi nesto zbog cega se dize pompa. Najsmesniji su mi oni koji tvrde da je to satanizam :) a mi imamo obicaj koji je skoro identican, ali pada nekog drugog datuma - a to je korindjanje na Badnje vece.
Ali da se vratim na pricu - mi smo izgleda takav narod, koji voli da slavi sve na sta naidje.
Meni je osmi mart zadnja rupa na svirali. I kad mi cestita neko, to je obicno vise sala nego ozbiljno; i zajedno se smejemo tome.
Mislim da vecina devojaka vise voli paznju i cvetice, sto je spomenuo neko na prethodnim stranam, nego sto misli o pozadini.
Ipak, ako postoji neka zena koja se prima na pricu da joj ovaj datum pripada kao zeni, ako tog datuma oseca nesto posebno, neku nadmoc, posebnost, ponos...takvoj treba psihijatrijsko lecenje.
Невладине организације обележиле Међународни дан жена
Жене су жртве насиља и дискриминације
е-Новине
"За нас су важне вредности данашњег дана - феминизам, интернационализам, антифашизам, социјална правда и борба за радна права жена и ми желимо да изразимо своје гнушање због ултраконзервативног, клеронационалистичког, веома ружног обележавања Међународног дана жена у Србији, јер се на тај начин жене деградирају", рекла је координаторка Жена у црном Сташа Зајовић у понедељак, на перформансу у центру Београда којим су невладине организације обележиле Осми март
Уличним маршом активисткиња и активиста више невладиних организација и окупљањем на Тргу Републике цивилни сектор је обележио овај празник, стављајући акценат на родна и радна права жена.
Учеснице и учесници носили су транспаренте са порукама "Осми март - Солидарност","Жене против фашизма", "Солидарност", до зграде Председништва Србије. У Србији су, рекла је Сташа Зајовић, „међу најугроженијим групацијама у Србији самохране мајке, сиромашне жене, посебно Ромкиње чије су представнице учествовале у овом уличном маршу.
"Хоћемо да покажемо да је ово еманципаторско, ненасилно прогресивно лице Србије и да су нама широм планете врата свуда отворена, а да се налазимо на удару 'патриота' и клерофашистичких организација". Зашто је толики број припадника полиције који нас пацифисткиње и феминисткиње штите, зашто се толико новца троши уместо да се забрани рад клерофашистичких организација чије смо мета“, запитала је Сташа Зајовић.
Активисткиње су указале да су радна права и остала права жена сваког дана, сваког минута све угроженија, посебно у мањим и сиромашним градовима у Србији, и да су жене сваког дана жртве насиља у породици. Јелена Симић из Центра за унапређење равноправности истакла је да је стопа незапослености жена у Србији двоструко виша него стопа незапослености мушкараца, те да жене имају проблем приликом запошљавања и да су дискриминисане на сваком кораку.
"Чини се да се влада подсмева самој идеји равноправности полова усвајањем Закона о равноправности чије су казнене одредбе за полну дискриминацију крећу од 5.000 до 100.000 динара", рекла је Јелена Симић.
Самохране мајке у друштву лезбејки и педера,вештице у својству противника клерофашизма и сиромашне жене у бундама.
Ја лично не славим 8. Март нит ми то треба.Лично сматрам да мушкарац треба ени сваки дан давати пазжњу,а не само једном годишње.:cool:
93 93
ево неких фотографија са скупа "загађивача србије"
:eek::ack2: А види буљук керова иза њих?!?!?!?!:banghead:
А видим и заставе фегета у позадини.... Је ли то и њима био "празник" јуче?:mad:
Проблем је увек у томе што недостаје права реакција националних организација на овакве "перформансе" (па ма шта да та бесмислица значи).
Оно што националне организације треба да ураде је следеће. Скуп који ће уместо другарица "у црном", Циганки и свакаквог другог паразитског шљама који никада ништа у животу није радио и зарадио и сматра да треба да има посебно право само зато што носи сукњу, представити оне "друге" жене, које су мајке и супруге али, у исто време, правнице, инжењери, професори, економисти, новинари, раднице, жене које воде своје приватне фирме ... Да те жене кажу ко их то "угрожава" зато што су жене. Да те жене кажу како су то успеле у својим пословима и каријерама у друштву у којем су жене "угрожене". Да те жене објасне да се успех не постиже ношењем сукње (или скидањем) и малоумним парадирањем по Београду већ радом и квалитетом.
Паразите не треба тући, мада заслужују батине, него их треба стално "прскати друштвеним инсектицидом".
8. Март је заправо Пурим који су нама подвалили као кукавичије јаје.
Клара Цетклин из комунисичке партије Немачке је била жидовка која је фино смислила да удари на жену,на мајку,као стуб породице.Када женама дате да носе панталоне и раде мушке послове мушкарци почну да носе сукње.Знају они који то пројектују и форсирају јако добро.
Да не спомињемо материјалистички карактер тог квази-празника "немој да волиш иди у куповину".
екс-Уредник
08-03-11, 00:21
http://i962.photobucket.com/albums/ae103/nsp_photo/klara_070308.jpg
8. марта 1910. године у Копенхагену је одржана конференција жена социјалиста, на иницијативу немачке револуционарке Кларе Цеткин.
На конференцији је установљен празник Дан жена у знак сећања на демонстрације америчких жена у Чикагу 8. марта 1909. године. У Србији је прва прослава Дана жена била одржана 1914. године.
Клара Цеткин, (девојачко презиме Ајзнер), била је утицајни немачки социјалистички политичар и борац за женска права.
Главне активности Кларе Цеткин биле су усмерене на неколико интересанстних тема. Наводимо само неке од њих, а ви сами закључите о каквој се особи ради…
Клара Цеткин позивала је све жене света на :
1. “Слободну љубав” – То значи да свака девојка или удата жена има право на своју слободну љубав, то јест да ако у другом мушкарцу осим оном законском види честицу неке врсте љубави она му се слободно може посветити, осетити његову љубав, дати му своју, а да у исто време задржи већ постојећи брак. Иста ствар важи и за девојку, она не мора чувати своју невиност за свог првог мужа и човека свог живота, невиност је лична имовина девојке и жене па је може дати свакоме за кога осети потребу, жена посвећује љубав свом супружнику али то не значи да му мора дати и невиност.
2. “Право на развод брака” – Брак код Кларе Цеткин не представља никакву светост, брак је проба за проналажење среће, па ако та проба не успе онда се без икаквог покушаја или труда за бољи живот треба развести. Па да праксом развод брака постане свакидашњица и сасвим нормална ствар. Нико није дужан да било кога трпи.
3. “Абортус је права ствар” - Побачај код Кларе представља поправљање начињене грешке током брака или током ванбрачног односа. Без обзира у ком периоду је тај абортус учуњен, без обзира на право детета на нормалан развој и живот у мајчиној утроби, без обзира на све.
4.”Жене треба да славе 8. Март” - Женама Света, припада једна румена, жарка ружа…
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.