PDA

View Full Version : Удаја за странце хит код Београђанки

Кнез Данило II
05-11-08, 10:23
Sudeći po podacima iz beogradskih opÅ¡tina, gotovo svaki treći brak srpski državljani sklapaju sa strancima...
U Srbiji se godiÅ¡nje venča viÅ¡e od 40.000 parova, a sudeći po statističkim podacima pojedinih beogradskih opÅ¡tina, veliki je i broj brakova koje srpski državljani sklapaju sa strancima. Grci najčeÅ¡će postaju srpski zetovi, a takođe je mnoÅ¡tvo Ukrajinki, Čehinja i Moldavki koje se odlučuju da žive u zajednici sa Srbima.

SREĆA - Gordana Zorić, jedna od najpoznatijih beogradskih matičarki iz opÅ¡tine Stari grad, za „24 sata” kaže da se Srpkinje „kao lude udaju za strance, dok je broj Srba koji za žene uzimaju strankinje znatno manji”.
- U opÅ¡tini Stari grad godiÅ¡nje sklopimo oko hiljadu i po brakova, a od tog broja oko trećina su meÅ¡oviti. U početku mi nije bilo svejedno kad je trebalo da venčam naÅ¡e devojke sa strancima, ali onda pomislim da je malo slobodnih Srba, i ipak sam zadovoljna Å¡to svaka od naÅ¡ih devojaka na kraju nađe svoju ljubav. UopÅ¡te nije važno iz kojih zemalja dolaze supružnici ili koje su nacionalnosti. Samo je važno da svako nađe svoju sreću - kaže Gordana Zorić.
Činu sklapanja meÅ¡ovitog braka obavezno prisustvuje i prevodilac, bez obzira na to da li mladenci znaju srpski jezik.
- To je najčeÅ¡će zbog roditelja, prijatelja, rođaka koji dolaze iz inostranstva. Bude tu svega, i smeha i suza, radosnih i tužnih situacija. Imala sam slučaj prelepe devojke iz Venecuele koja se udala za naÅ¡eg muÅ¡karca i niko od njenih prijatelja nije doÅ¡ao. Čak sam se i ja rasplakala. Srela sam je kasnije u gradu. Pitam kako je, kaže odlično, naučila je naÅ¡ jezik i potpuno se uklopila u sredinu - kaže Zorićeva.
Kada je u pitanju izbor stranca, kod Srpkinja nema pravila. NaÅ¡e devojke se udaju i za Induse, Norvežane, Nemce, Italijane, Australijance. Ipak, nekako je najviÅ¡e grčkih državljana koji postaju srpski zetovi ili snahe.
- Pretpostavljam da je to zbog toga Å¡to mnogo Grka studira naÅ¡ jezik. Grci se žene naÅ¡im devojkama, ali manje je Srba koji uzimaju Grkinje za supruge - napominje matičarka.

Srpkinja se udala za Ã…Â*kota u kiltu
U opÅ¡tini Savski venac za „24 sata” kažu da matičari ove opÅ¡tine imaju od 800 do 1.000 venčanja godiÅ¡nje, a da je od tog broja 20 odsto meÅ¡ovitih.
„NajčeÅ¡će se žene Amerikanci, Ã…Â*veđani, Arapi, Indusi, a nedavno se u ovoj opÅ¡tini jedna Srpkinja udala za Ã…Â*kota koji je na venčanje doÅ¡ao u kiltu. Od stranih državljanki mnogo je Ukrajinki, Čehinja, Moldavki i Rumunki koje su ovde sklopile brak”, kažu u toj opÅ¡tini.

http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=37344

Боби
05-11-08, 13:29
To što ta matičarka toliko radosno pristupa tom (užasnom) fenomenu, govori o tome koliko ona (a i mnoge druge sredovečne žene) nemaju, ili su izgubile onu tradicionalnu iskru koju smo, bar mi Srbi, odvajkada imali.
Žalosno. :(
Ta žena ne shvata da život nije samo španska serija u kojoj ljubav uvek pobeđuje, da postoji nešto što je tradicija, ljubav prema naciji i očuvanje svojih korena. Avaj žene! Zašto su vam samo bitni američki dolari?! Imate li drugih, viših ambicija sem punih stomaka, kilograma šminke i odlaženja na more sa dečicom svake godine u junu?!
Ako se sami ne čuvamo, ko će nas čuvati?

Naravno, ne odnosi se na sve žene, ali na žalost, odnosi se na dobar deo (ako ne i na većinu). :(

semberac
05-11-08, 15:29
Takvu olos bolje da majka nije rodila:banghead:

Hiperborejski Vuk
05-11-08, 16:02
Evo, i Ana Ivanovic nasla nekog stranog tipa. Valjda za nju ne postoji dovoljno dobar Srbin..

semberac
05-11-08, 17:10
Evo, i Ana Ivanovic nasla nekog stranog tipa. Valjda za nju ne postoji dovoljno dobar Srbin..

Mnogo sam razocaran u nju:(

M. M.
02-04-09, 11:49
Kravetina. Od onog njenog cerenja sa Klintonom mi se zgadila.

A sad sto se tice teme - meni i nije toliko strasno kad se brak sklopi u okviru nekih slicnih kultura, i ako u njemu postoji postovanje obe nacionalnosti, oba jezika, itd... Ali neki spojevi su mi previse.
Npr. citala sam u novinama o nekoj britanskoj guski koja se udala za MASAI RATNIKA!!! :banghead: i tako pokazuju u novinama njihove slike, ona sva srecna, kez od uveta do uveta... Pa njihovo poimanje nekih najosnovnijih stvari se razlikuje, ja ne znam kako ona misli da vaspitava decu koju dobije sa njim.

Српкиња
02-04-09, 19:38
Поред толико Срба, они траже странце..:banghead:

Филип
03-04-09, 11:45
Људи то је инострани (хрватски)лист 24часа па не дају га за тек тако бесплатно.
Људи се убише да направе да докажу како су београђани неки ултра либерални космоплити,није само овај чланк свакодневно издање просто одише овим стилом.

Северна Звезда
03-04-09, 16:58
Девојке/жене се удају из љубави, сигурности, пара...можемо наћи милион разлога. Питање је: зашто Србин не може то да јој пружи? Неко би реко "балкански менталитет"; није жена роба "на дугме" да је присвајамо како желимо. Треба је освојити, залудети, удовољити јој...а то је оно што Срби ретко раде. Није проблем у женама, већ у мушкарцима што не могу да задрже оног кога желе.
Има и онај број жена које се узимају стриктно због пара, али има и Срба који су богати...али џаба кад су "сировине".