View Full Version : Закони природе
Ја верујем само у законе природе, и не верујем у бога или богове. Ево отварам тему где би се говорило о природи, и где би се правиле неке упореде, и писало о основним и кључним питањима непорецивих закона природе.
Сврха природе је развитак и размножавање, и НС је потврђен законима природе. Свака религија, или било каква организација која није потврђена законима природе, је лоша за наш народ.
Вук не зна за штету, то јест ни једна животиња не зна за штету. Вук никад не убије 10 оваца, него убије једну, и то колко му је довољно. Када би ова планета била препуштена животињама да владају, овај свет би био много лепши и бољи за човека. Како је кренуло све ми се чини да ће за 2-3 хиљаде године се десити смак света, и да ће нас море потопити.
Ја верујем само у законе природе, и не верујем у бога или богове. .
Тако је од памтивека..Тако су сви наши стари радили и веровали..
И сама реч природа (при Роду, близу Рода) говори о томе..изговарамо је много пута сваког дана ..уживамо у њој..
А Род је такође име првог , врховног Бога старих Срба(/ у смислу прародитеља, а не у смислу "најмоћнијег", потом и старих Словена.
Његово име, заједно са свим осталим српским речима које садрже та три слова (родна земља, род, пород, породица, родитељ, уродити, родити, ородити се, итд..итд..) саставни је део и имена за стару веру-Родоверни су и верни роду (својим прецима и својој крви) и верни Роду- узроку свега постојећег, суштини суштине, концентрату концентрата..почетног бивствовања.. па и природе око нас.
Војвода Стреља
17-03-08, 02:53
Ја верујем само у законе природе, и не верујем у бога или богове.
Имам само једно питање. Зашто мислиш да веровање у природне законе искључује веровање у Бога или Богове?
Весели пламичак
17-03-08, 10:52
Закони природе ( природини закони ) ... Звучи као да је природа у овом случају законодавац. Законодавац своје законе мора донети свесно и уз употребу одређене количине разума у себи.
Можда се ту крије одговор на питање Војводе Стреље... Зашто веровати у Бога или више њих ако природа може имати исту ту улогу и функцију.
Војвода Стреља
17-03-08, 12:53
Можда се ту крије одговор на питање Војводе Стреље... Зашто веровати у Бога или више њих ако природа може имати исту ту улогу и функцију.
Природни закони су оно што можемо да видимо, али човек није на том нивоу да би мого све да види и све да зна, тако да ако верујемо у оно што видимо(природне законе) можемо да верујемо и у оно што не видимо тј. неку надмоћнију силу, коју можемо називати Бог или Богови, која управља оним што видимо(природним законима).
CosmicWolf
24-03-08, 01:38
Kod nasih predaka su božanstva predstavljala personifikaciju prirodnih sila za koje oni nisu imali odgovor npr. grmljavinu, vetar...
mnogo je znanja nashih starih izgubljeno ,pre svega tumachenja raznih mitova i skrivena znanja u njima , koja je prost narod shvatao bukvalno - a vishi slojevi poznavali sushtinu .
mnoge staroslovenske priche ne govore chak ni o prirodnim zakonima , nego o razvoju uma ,kroz koje prolazi chovek koji krene da traga za istinom ...
mnogo je znanja nashih starih izgubljeno ,pre svega tumachenja raznih mitova i skrivena znanja u njima , koja je prost narod shvatao bukvalno - a vishi slojevi poznavali sushtinu .
mnoge staroslovenske priche ne govore chak ni o prirodnim zakonima , nego o razvoju uma ,kroz koje prolazi chovek koji krene da traga za istinom ...
TiÅ¡ina je preduslov. Iako ima mnogo zvukova u prirodi, to jeona vrsta tiÅ¡ine koja j e jedina zdrava i nadahnujuća za Um. Vidite ovo:
Da bi se sprečio nastanak sopstvenih grupa elite (sloja obrazovanih ljudi) u masi kojom se upravlja, nju je potrebno sasvim liÅ¡iti tiÅ¡ine. Tako je na savremenom zapadu nastala pojava nazvana „demokratija buke“.
Stvorena je takva zvučna (i bučna) opremljenost okolnog prostora da prosečan čovek praktično nema dovoljne vremenske razmake tiÅ¡ine da bi se usredsredio i do kraja osmislio povezanu misao. To je važan preduslov njegove bespomoćnosti prema manipulaciji sveÅ¡ću.
Nasuprot tome, elita izuzetno visoko ceni tiÅ¡inu i ima ekonomske mogućnosti da svoj život organizuje izvan „demokratije buke“.
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-10-04-2008/miris-opojan-i-opasan-front-manipulacije
Ево отварам тему где би се говорило о природи, и где би се правиле неке упореде, и писало о основним и кључним питањима непорецивих закона природе.
http://img.photobucket.com/albums/v635/Legenda/gete3.jpg
;)
На почетку разговора сам вам рекао да сам заљубљеник у природу. Рођен сам, стицајем околности, у једном малом личком селу у Аустрији у коме сам и провео рано детињство. Како су прве комшије биле удаљене око пет километара од наше куће, били смо, нарочито зими, потпуно изоловани. Ја сам, ипак, био срећан, јер сам имао великог пријатеља, нашег мачка. С њим се нисам само играо, већ сам и доживео прва, за моју дечију машту, чудесна искуства. Реч је о електрицитету који ме је фасцинирао када сам имао три године, а ево и данас, седамдесет седам година после, још увек се питам шта је електрицитет и шта га ствара.
Куд год би пошао, мачак ме је пратио, ваљда из жеље да ме заштити и из љубави. Био је сутон и ја осетих потребу да помилујем мачкова леђа. Оно што сам запазио било је чудо пред којем сам занемео. Мачкова леђа била су попут плоче светлости, па је миловање мојом руком праскање искри. И мом оцу ова појава била посве нова. На крају је приметио да то није ништа друго него електрицитет, онај исти који се јавља на дрвећу за време олује. Касније сам очаран и размишљао "није ли природа једна огромна мачка".
Никола Тесла
The Will to Power
19-04-08, 18:32
Имам само једно питање. Зашто мислиш да веровање у природне законе искључује веровање у Бога или Богове?
Iz razloza što su prirodni zakoni u suprotnosti sa principima koje verovanje u Boga sadrži.
Војвода Стреља
19-04-08, 21:51
Iz razloza što su prirodni zakoni u suprotnosti sa principima koje verovanje u Boga sadrži.
Ја не видим шта се коси са природним законима код веровања у Бога.
The Will to Power
20-04-08, 15:46
Ја не видим шта се коси са природним законима код веровања у Бога.
He he, naravno da ne vidiš.
Природни закони су оно што можемо да видимо, али човек није на том нивоу да би мого све да види и све да зна, ...
Чуло вида и мозак (на коме су савремени рачунари засновани) често ствара обмане, илузије, делузије и слично..
Но, једно друго чуло је било развијено код наших предака, а нама се губи..чуло слуха..
Наши стари су веровали да пут до душе и од душе води кроз ушне канале, напр.одатле онај рефлексни гест кад се угледа црна мачка на путу или се човек уплаши да се ухвати за уво..да би "спречио", забарикадирао евентуални излазак душе:)
Поводом тишине, коју поменусмо у природи...
Видите овај интересантни текст, како све у Васиони има свој звук, само су наша чула недовољно савршена да их чујемо..
Научници су обелоданили да наша звезда испушта звуке величине милихерца, а то је хиљадити део херца. А човек разазнаје треперење звука у распону од 20 до 20.000 херца!
Необично тумачење обзнањено је на годишњем састанку Краљевског астрономског друштва у Ланкаширу (Енглеска). Испреплетена магнетска поља у спољашњим подручјима, названим корона, стварају истоврсне (магнетске) звуке који наликују пребирању жица на гитари или дувању у свиралу и сличне цеви с рупицама.
Робертус фон Феј-Зибенбурген са Универзитета Шефилд (Центар за проучавање соларне физике и космичке плазме), са својим сарадницима, осмислио је теоријско објашњење (образац) збивања, као што су снажни изливи врелих гасова из короне, подручја у које се претаче Сунчева атмосфера или хромосфера (сеже више милиона километара у космички простор), на основу података напабирчених са летелица које су га снимале.
Уочили су да нагле провале (експлозије) на површини изгледа покрену звучне таласе који се одбијају напред-натраг, од једног до другог краја магнетске петље. Појава је, иначе, позната под именом стојећи таласи. Магнетске петље у овом случају опонашају жице на гитари, чијим трзањем, у ствари, настају различити звуци.
На сличан начин малене ватрене буктиње, милионима пута мање а кудикамо учесталије од огромних, насталих у џиновским изливима врелих гасова, крећући се одзвањају. И једне и друге избацују врелину у спољашње звездане слојеве.
http://www.politika.co.yu/rubrike/zivot-i-stil/Nauka/t29360.sr.html
Што се тиче знања наших предака, овај део из горњег навода крећући се одзвањају они би рекли, по старински, дзмни ..писало би се ѕмни правилно..То нам је слово укинуо Вук реформом, и сад се чује само у појединачним "енклавама" , а убацивало се у све речи које посредно или непосредно одсликавају празан простор (као васељенски вакуум). Један пример за употребу је објашњење "кад удариш у празан ћуп,а он -ѕмни ли ,ѕмни.."..Звук празног простора, односно резонатне кутије без које и звук не би био чујан..Тако је небо над нама, као део Васељене, и простори до Сунца и даље..испуњен звуцима и одзвуцима, тренутно нама недоступним за препознавање.
Моје лично мишљење, поводом односа "Бога и природе" је да су чак и хришћани преузели из старине веровање да је "Бог у нама" што мени значи да жив осећај Бога уствари значи препознавање тих таласа одзвањања и звукова васељене на потпуно ирационалном нивоу,односно непорецивих закона ПриРоде.И мислим да не грешим ако кажем да већи део православних хришћана нема осећај живе вере,иако има ризницу теоријских информација и спекулација о природи Бога.. док у католичанству и сроднијим врстама то никад није ни постојало.
Војвода Стреља
20-04-08, 18:46
He he, naravno da ne vidiš.
Па пошто предпостављам да ти знаш, ајде објасни ми.
Не зна он то да објасни јер да зна нешто не би ни написао такву комуно-атеистичку глупост.
The Will to Power
20-04-08, 20:41
Па пошто предпостављам да ти знаш, ајде објасни ми.
Vrlo rado ču ti objasniti. Mislio sam da su zabranjene religijske rasprave i na ovom forumu pa sam se uzdržao. Ã…ÂÂ*to će ujedno biti i odgovor na post Blagovesta.
Ja ne mislim da su hriÅ¡ćanska učenja u skladu sa prirodom, naprotiv. Kao Å¡to sam i u prethodnom postu rekao da su suprotna prirodnim zakonima.
Priroda je okrutna i nemilosrdna prema svim bićima na svetu. Priroda je stala na stranu jakih i zapoveda da samo jaki opstaju. Slabi i niÅ¡tavi propadaju. HriÅ¡ćanstvo je stalo na stranu svih slabih, niÅ¡tavih i krotkih, kako ono može da bude u skladu sa prirodom? Sam pojam "boga" je protivan prirodi.
Ne želim nikog da prozivam na ovom forum, ovo su moji pogledi na svet.
Религијске расправе нису забрањене на овом форуму, свака расправа је пожељна док год је цивилизована и док нема вређања било чијег религиозног осећања.
Међутим, овој теми није место на делу форума Родноверје јер нико ко има веру у старе богове не би рекао да је то супротно природним законима. Најбоље је да се ова тема премести у Остале религије, јер можда ће поклоници такозваних ''природних закона'' основати неку нову религију или се приклонити некој сличној секти New age типа или Сајентолозима.
Премештам тему да не би збуњивала или иритирала људе који би да сазнају или напишу нешто о Родноверју као старој вери Срба и осталих Словена.
Војвода Стреља
21-04-08, 02:03
Vrlo rado ču ti objasniti. Mislio sam da su zabranjene religijske rasprave i na ovom forumu pa sam se uzdržao. Što će ujedno biti i odgovor na post Blagovesta.
Ja ne mislim da su hrišćanska učenja u skladu sa prirodom, naprotiv. Kao što sam i u prethodnom postu rekao da su suprotna prirodnim zakonima.
Ја сам у свом првом посту рекао ''Бога или Богове'' па нема потребе да се ти везујеш конкретно за Хришћанство, јер га до сада ја нисам помињао.
Priroda je okrutna i nemilosrdna prema svim bićima na svetu. Priroda je stala na stranu jakih i zapoveda da samo jaki opstaju. Slabi i ništavi propadaju. Hrišćanstvo je stalo na stranu svih slabih, ništavih i krotkih, kako ono može da bude u skladu sa prirodom? Sam pojam "boga" je protivan prirodi.
Ne želim nikog da prozivam na ovom forum, ovo su moji pogledi na svet.
Ако је природа немилосрдна и окрутна да ли онда и човек треба да постане немилосрдан и окрутан, или треба да користи разум који добио од Бога, Богова или природе, зависи ко како гледа? Да ли човек треба да цени само јунаштво или поред јунаштва треба да цени и чојство? Да ли је нпр. у реду да ја сад убијем комшијино дете јер је слабије од мене? Није у реду, частан човек никад не сме бити немилосрдан и окрутан према слабијима.
Ако је природа немилосрдна и окрутна да ли онда и човек треба да постане немилосрдан и окрутан, или треба да користи разум који добио од Бога, Богова или природе, зависи ко како гледа? Да ли човек треба да цени само јунаштво или поред јунаштва треба да цени и чојство? Да ли је нпр. у реду да ја сад убијем комшијино дете јер је слабије од мене? Није у реду, частан човек никад не сме бити немилосрдан и окрутан према слабијима.
priroda nije okrutna ni luda : ona je ustanovila roditeljski instikt i drushtveni nagon kod choveka , bash zato da bi spasila potencijal deteta koje ce jednog dana da bude zdravo i jako .
priroda je nemilosrdna prema onome shto je "slepo crevo" - dakle slabost bez shanse za razvoj ,slabost kao cilj samoj sebi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.