View Full Version : Nacional Anarhizam?
... ево да не би били опет оптужени за спам, отварам тему о Национал-Анархизму. Ова тема служи да се не би гушила она о представљању нових чланова форума.
Елем, приметио сам да овде на форуму има следбеника идеологије Национал-Анархизма. Морам да признам да мени самом свако помињање арнархије звучи неозбиљно, и тотално у супротности од оног за шта се национал-социјалисти и расни националисти залажу. Претпостављам да овде има упућенијих, а надам се и вољних, да објасне ово, а ја ћу искористити и ову тему да би одговорио на Побуњеников пост (http://www.gorandavidovic.com/forum/showpost.php?p=895&postcount=64).
Претпостављам да ти национал-социјализам нимало не смета, и поред постојања његовог "познатијег брата" - интернационалног социјализма - комунизма?
Ово нема везе с истином, комунизам и национал-социјализам нису створени на истом месту и од стране истих људи, имају тотално различите идеолошке усмеренице, и практичне аспекте. Говорити да су те две ствари исте, само може бити последица неких злонамерних тумачења и незнања.
Сваки социјализам је шљам - јел тако?
Није тако. Али анрахизам, јесте.
А ја немам ни жеље а ни времена да појашњавам неке основне ствари о политичко-идеолошким системима, а посебно не на теми која не служи за то, то би требало да буде део општег образовања, а ако већ није - Google is your friend...
Уф... а мени никако не иду у главу људи који су прочитали пар књига, и сад ето они су Богом дани, знају све и немају јелте времена да се петљају с другима објашњавајући им основне ствари... Па добро, зашто си члан форума који служи за дискусију, ако не желиш да дикутујеш?
Уосталом, сам си већ првом реченицом у свом посту показао тотално неразумевање, како идеологије НС-а, тако и комунизма, па није баш згодно такво обраћање другим члановма форума.
Ја не знам какав је став администратора овог форума по овом питању, мени лично није јасно како се клика Едварда Љермонова, браће Штрасер, и остале булументе, може уклопити у циљ наше борбе у Србији, али бих врло радо да саслушам неко објашњење... ако га буде.
Ово нема везе с истином, комунизам и национал-социјализам нису створени на истом месту и од стране истих људи, имају тотално различите идеолошке усмеренице, и практичне аспекте. Говорити да су те две ствари исте, само може бити последица неких злонамерних тумачења и незнања.
Одакле ти идеја да су сви анархизми створени на истом месту и од стране истих људи? :rolleyes:
Што се тиче практичних аспеката различитих социјализама, хм, не бих рекао...
А што се тиче идеологије, и национал-анархизам има тотално различиту идеологију од других анархизама (синдикалног и комуно-анархизма).
Наравно да нису исте ствари, управо и ја бежим од таквих генерализација, да су исто, звали би се исто...
Није тако. Али анрахизам, јесте.
Двоструки аршини? :rolleyes:
Уф... а мени никако не иду у главу људи који су прочитали пар књига, и сад ето они су Богом дани, знају све и немају јелте времена да се петљају с другима објашњавајући им основне ствари... Па добро, зашто си члан форума који служи за дискусију, ако не желиш да дикутујеш?
У теми "представите се", дефинитивно нећу...
Уосталом, сам си већ првом реченицом у свом посту показао тотално неразумевање, како идеологије НС-а, тако и комунизма, па није баш згодно такво обраћање другим члановма форума.
Е ако си тај закључак успео да извучеш из једне реченице (иако ја идеолошку теорију нисам нигде помињао), свака ти част... :rolleyes:
Ја не знам какав је став администратора овог форума по овом питању, мени лично није јасно како се клика Едварда Љермонова, браће Штрасер, и остале булументе, може уклопити у циљ наше борбе у Србији, али бих врло радо да саслушам неко објашњење... ако га буде.
Није ми јасно какве везе има администратор са целом овом причом између тебе и мене? :rolleyes:
О којој то "вашој борби" причаш, патриота, посебно код нас, има различитих са врло широким идеолошким дијапазоном...
На овом форуму не видим обележја ни једне идеолошке фракције или партије...
А колико видим, овде пише ФОРУМ СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ РЕВОЛУЦИОНАРА и ФОРУМ СРПСКИХ ПАТРИОТА, у оба се уклапам, као и идеолошко-економско-политички систем о коме говоримо, ни једно правило форума не видим у чему је проблем и чему дозивање администратора (?)...
Плашиш се писане речи, шта је у питању? Реци слободно...
Одакле ти идеја да су сви анархизми створени на истом месту и од стране истих људи?
То нисам рекао. Али стојим иза тога да је анрахизам, ма какав префикс ти додао уз тај термин, будалаштина од идеологије. Уз сву добру вољу, не могу чудом да се начудим како је неком пало на памет да створи такве накарадне творевине као што су национал-анархизам, или национал-бољшевизам.... ал ето, људски мозак свашта скува.
А што се тиче идеологије, и национал-анархизам има тотално различиту идеологију од других анархизама (синдикалног и комуно-анархизма).
Јел? Путем анархије до звезда, претпостављам?
Није ми јасно какве везе има администратор са целом овом причом између тебе и мене?
Ово није прича између тебе и мене, ово је прича о испразности мисли утемељних у ставовима вас н. анархиста.
Видео сам ја тај сајт који ти стоји у потпису, али ти могу рећи да има врло врло лош призвук што се неких ствари тиче. Скоро па бољшевистичка иконографија, поруке типа reject authority и слично, мисли у духу најбоље комуно-традиције... гледајући ту страницу човек има утисак да ће сваког тренутка Џугашвили да истрчи иза неке слике. Ја сам овде само лепо и пристојно питао да ми се, ако је то могуће, објасни како то анархија (макар је ти назвао и националном, али не знам како то иде једно с другим), може помоћи овој нашој напаћеној Србији. Ето нека ја будем незналица, па ако може неко добронамеран да ме мало просветли по питању анархије.
На крају, јесте, видео сам да је ово форум српских патриота, и све могу да разумем, и чланове "Образа", и Љотићевце, и четнике, али никако не капирам на који начин се ви анархисти уклапате у ту шему. Мислим, немој погрешно да ме разумеш, али имам утисак да већина чланова просто вапи за добрим народним вођством, и ауторитетом, а како уз то све иде твоје reject authority, стварно ми није јасно.
То нисам рекао. Али стојим иза тога да је анрахизам, ма какав префикс ти додао уз тај термин, будалаштина од идеологије. Уз сву добру вољу, не могу чудом да се начудим како је неком пало на памет да створи такве накарадне творевине као што су национал-анархизам, или национал-бољшевизам.... ал ето, људски мозак свашта скува.
Као што рекох, по тој логици би и национал-социјализам требао да ти буде будалаштина, а и "накарадна творевина" јер је социјализам настао и развијао се искључиво упоредо и у корак са "левим" идеологијама - од Томаса Мора и његове идеје комуна и комунализма, до Прве Интернационале.
Јел? Путем анархије до звезда, претпостављам?
Ако ти се тако свиђа... :rolleyes:
Ово није прича између тебе и мене, ово је прича о испразности мисли утемељних у ставовима вас н. анархиста.
Ја колико видим, причамо само ја и ти. Ако се укључи још неко - лепо, али засад смо овде само ти и ја. Или би ти по администраторској линији да доказујеш испразност мојих тврдњи? :rolleyes:
Видео сам ја тај сајт који ти стоји у потпису, али ти могу рећи да има врло врло лош призвук што се неких ствари тиче. Скоро па бољшевистичка иконографија, поруке типа reject authority и слично, мисли у духу најбоље комуно-традиције... гледајући ту страницу човек има утисак да ће сваког тренутка Џугашвили да истрчи иза неке слике.
Само чекај, можда га и дочекаш...
Не стоји мени никакав сајт у потпису, али ако мислиш на folkandfaith.com ако су Кодреану и келтски крст симболи бољшевизма, шта да ти кажем... :rolleyes:
Ја сам овде само лепо и пристојно питао да ми се, ако је то могуће, објасни како то анархија (макар је ти назвао и националном, али не знам како то иде једно с другим), може помоћи овој нашој напаћеној Србији. Ето нека ја будем незналица, па ако може неко добронамеран да ме мало просветли по питању анархије.
Анархија је данас један од јединих могућих начина борбе против ЗОГ-а, по принципу "што децентрализованије, то боље"...
На крају, јесте, видео сам да је ово форум српских патриота, и све могу да разумем, и чланове "Образа", и Љотићевце, и четнике, али никако не капирам на који начин се ви анархисти уклапате у ту шему. Мислим, немој погрешно да ме разумеш, али имам утисак да већина чланова просто вапи за добрим народним вођством, и ауторитетом, а како уз то све иде твоје reject authority, стварно ми није јасно.
Масе су увек тражиле вођство, и тражиће га. Ко је део масе - његов проблем. Ја мислим да ми овде треба да градимо националну елиту, а масе ће се лако повести.
Ја сам пре свега српски патриота, зато бих те замолио да избегнеш стандардно "класирање" у мом случају. Осим националне анархије се залажем и за прегршт других ствари, које вероватно у твојим очима опет никако не би ишле заједно, тако да ти је то обраћање "нама анархистима" врло неадекватно у овом случају, јер је оно у шта верујем у за шта се залажем много шире од једног анархизма...
А ово са стране је само обичан аватар, нити сам се ја овде појавио са анархистичким идејама, нити сам кренуо да га пропагирам, стога не знам чему толика "халабука"...
Весели пламичак
15-03-08, 00:45
Побуњеник
На овом форуму не видим обележја ни једне идеолошке фракције или партије...
http://www.gorandavidovic.com/forum/image.php?u=52&dateline=1205262103
Нацинал анархизам ме овако највише по називу асоцира на догађаје од 21 фебруара. Одваљивање саобраћајне сигнализације и демонтирање аутобуских станица. Као и набавка неког квалитетног алкохола директно из излога...
Пошто ме је Алекса предухитрио у већини питања и одговора, остало ми је само да додам..
Да, само што ово није саслушање, а ти ниси инспектор.
Заиста ми је жао ако си се осетио као на саслушању, али ми је смешно то што иступаш превише сигурно у вези са нечим што не може бити, бар по неким основним начелима, ни близу неке озбиљне идеологије, или како већ да је назовем, јер ми прилично изгледа више као нека весела дружина, која би да сруши влаааст. Наравно анархијом.. :D
Стављање линкова је за оне које интересује више о ономе што их интересује. Линкови обично воде до других страница на којима има више материјала за заинтересоване... :rolleyes:
А ово си претпостављам прочитао у неком приручнику.. Можда си пронашао на Гуглу, пошто видим да га препоручујеш као пријатеља.
А ја немам ни жеље а ни времена да појашњавам неке основне ствари о политичко-идеолошким системима, а посебно не на теми која не служи за то, то би требало да буде део општег образовања...
Овако нешто, попут ове твоје сентенције обично чујем, какве ли ироније, од људи који нису баш нарочито потковани неким знањем, па им ово дође нешто као начин не би ли своје сопствено незнање прикрили јефтиним форама. Народски речено..
Ја сам се већ представио горе, ко ме зна са СДФ-а, зна ме, иначе сам један од оснивача тог форума...
Не видим зашто би спомињао своју улогу у оснивању једног форума?? Требало би да ми значи нешто, не разумем? :D
Није ми јасно какве везе има администратор са целом овом причом између тебе и мене?
Па рецимо да се тиче само вас двојице, ова дискусија би се водила преко приватних порука, а као што видиш врло је јавна.. Вероватно из тог разлога је и отворена цела једна тема, не би ли ико нешто ново сазнао о причи коју форсираш.. али као што се да закључити та твоја прича нема баш неки карактер..
Какве су ово глупости? Још један интернет ратник, ако се не варам.. Мало ли их је?
Неком овде очигледно фали подоста знања... :rolleyes:
Очигледно.. ;)
Немам стрпљења да читам шта сте писали, али не би волео да се о таквим стварима лупа глупости. Прво ћу да напшишем шта мислим, па ћу да прочитам шта сте писали.
Ја кад сам био скинс ја сам био НС скинс, и на неки начин анархиста. Мислим нисам био у правом смислу речи анархиста, него сам се служио анархијом, као револуционар. Значи овај систем је велик треулеж, и потпуно оправдавам оне који не траже од њега ништа, и не дају ни једну пару за њега било да је то карта за превоз у градском саобраћају или нешто друго.
Ја као НС, се служим на неки начин анархијом, јер као револуционар сам приморен на то, али ту анархију не треба глобализовати, јер нисам за систем безвлашћа него сам за државу у којој постоји закон и диктатор, а да би дотле ми стигли морамо да се боримо против овог система, и до користимо анархију као револуционари.
Какви би ми били револуционари да не користимо анархију, то јест да поштујемо закон ове државе, јер тај закон је окупаторски???
Ово су неке основне ствари што треба да знате, ја то знам од пре 10 година и више.
Треба мало праксе, и мало мање времена у виртуалном свету.
Мени овде, врло искрено, многи појмови нису јасни.
Зашто би анархизам уопште био идеологија, зар није то само начин..
и револуционар као занимање и опредељење је нешто што не разумем...
револуција (или побуна- ако ћемо на српском- је само један од начина за промену) ..
Не може бити ни циљ ни идеологија ни покрет.
Сва објашњења ћу прочитати.
Е сад кад сам читао ово све не могу да верујем и шта сам све прочитао.
Ми НС у Србији, служимо се само анархијом за остваривање наших циљева. Па да се не служимо анархијом у овој држави, то би значило да смо лојални држави, која је окупаторска. Ја нисам лојалан, и жеља ми је да се овај систем уништи, и из пепела дигне Нови Поредак! Ето шта значи бити револуционар, служити се анархијом, па коме се несвиђа НС, нека бира неку другу идеологију. Antisistem је наша НС парола!
Heil Combat 18!
револуција (или побуна- ако ћемо на српском- је само један од начина за промену) ..
у потпуно си у праву, то би и ја поставио питање побуњенику, да зар не би требао да буде Национал Револуционар?
Ми НС се анархијом служимо, то јест анархија је део револуције, да би после успоставили ред, закон, мир, и диктатуру.
А што се тиче револуције то може да буде идеологија, то јест Национал Револуционар јесте идеологија, јер ти као револуционар увек тежиш ка промени, ка што савршенијем, ка што радикалнијим. Постоји и духовна револуција, стално усавршавање својих мисли, или физичка револуција, или материјална револуција... Све што је склоно ка сталним променама се назива револуционарно.
Ми НС смо револуционари, и верујемо у напредак, и нисмо конзервативци, то јест склони старим вредностима. Ми хоћемо да створимо, и стварамо што савршенији свет, и да живимо у хармонији природе.
твоје reject authority, стварно ми није јасно.
Кад си се већ ухватио за ово, па још болдујеш, онда претпостављам да си ти узоран грађанин који нема ништа против власти, ни против државних органа, и мисли да је све у реду... :rolleyes:
имам утисак да већина чланова просто вапи за добрим народним вођством
Мора да никад ниси чуо за отпор без вође? :rolleyes:
Заиста ми је жао ако си се осетио као на саслушању, али ми је смешно то што иступаш превише сигурно у вези са нечим што не може бити, бар по неким основним начелима, ни близу неке озбиљне идеологије, или како већ да је назовем, јер ми прилично изгледа више као нека весела дружина, која би да сруши влаааст. Наравно анархијом.. :D
Па добро, ако ти изгледа, нека ти изгледа, шта ја ту могу... :)
А ово си претпостављам прочитао у неком приручнику.. Можда си пронашао на Гуглу, пошто видим да га препоручујеш као пријатеља.
То је за неупућене, да се не жале опет... :rolleyes:
Овако нешто, попут ове твоје сентенције обично чујем, какве ли ироније, од људи који нису баш нарочито потковани неким знањем, па им ово дође нешто као начин не би ли своје сопствено незнање прикрили јефтиним форама. Народски речено..
Не, него ћу овде да ти исписујем странице А4 формата зато што тебе мрзи да кликнеш на линк... мани ме... :rolleyes:
Не видим зашто би спомињао своју улогу у оснивању једног форума?? Требало би да ми значи нешто, не разумем? :D
Прво ти не ваља, тражиш да се представим, сад кад се преставим, сад ти не ваља што се представљам... :rolleyes:
Па рецимо да се тиче само вас двојице, ова дискусија би се водила преко приватних порука, а као што видиш врло је јавна.. Вероватно из тог разлога је и отворена цела једна тема, не би ли ико нешто ново сазнао о причи коју форсираш.. али као што се да закључити та твоја прича нема баш неки карактер..
Ја нисам рекао да се тиче нас двојице, него да нас двојица у њој учествујемо... до тада. Крајње је... хм.. нечасно позивати администратора да ти у аргументованој дискусији потпомогне силом (јер сигуран сам да је он тему већ видео)... :rolleyes:
Какве су ово глупости? Још један интернет ратник, ако се не варам.. Мало ли их је?
Рећи ћу ти чим ми објасниш шта подразумеваш под "интернет-ратовањем". ;)
У праву си, анархизам и није идеологија, као ни социјализам, већ политичко-економско-социјални "програм", да тако кажем (не бих ли избегао реч "систем"). Као таквом му се може додати било каква идеолошка подлога. Дакле, анархија је пре свега начин организовања државе, али у себи укључује и револуционарну ноту - борбе против система.
У томе и јесте проблем, што већина учесника овде не прави разлику између та два појма и на реч "анархија" у глави вероватно имају појам неуредног панкера који се дрогира и у мањку власти руши/краде све пред собом.
у потпуно си у праву, то би и ја поставио питање побуњенику, да зар не би требао да буде Национал Револуционар?
Ми НС се анархијом служимо, то јест анархија је део револуције, да би после успоставили ред, закон, мир, и диктатуру.
Е видиш, ја се с тим не слажем, за разлику од осталих ставова. За диктатуру никако нисам.
Значи самном се слажеш, али једино што се тиче диктатуре се не слажеш, тако да ја закључијем да ниси НС, већ про НС.
Не постоји нови НС, НС је НС, онакав какав је био, и такав је остао. НС, је начин живота и поредак! Чисто да кажем, и није за одмет, пошто сам чуо негде неке приче(мислим да је то било на enationalist) у стилу творци данашњег НС - а, су ти и ти - мислим ван памети, и глупост.
Уствари да не би дошло до забуне, то јест принципи остају не промењени, и увек ће бити исти. Значи оно што је сама срж идеологије,то се не може мењати.
Да, јесам про НС, и увек сам био, посебно са идеолошке стране.
А што се тиче НС-а и његовог изворног порекла... то је већ тема за дебату...
[QUOTE=Боровац;915] Национал Револуционар јесте идеологија, јер ти као револуционар увек тежиш ка промени, ка што савршенијем, ка што радикалнијим.
не могу да се сложим нигда прихватим..
Бошко Буха је тежио бољем. Џо Багериста је тежи бољем, Крцун је исто тврдио..ИвоЛола Рибар такође. Кука и мотика у рукама српског сељака такође је служила промени..
Го.њива мотка такође. Итд..
Идеологија је систем вредности и ставова...а тежња ка промени је урођена у свако биће..веверица мења дрвеће, птице мењају географски простор..
"Све што мрда. иде неком циљу" каже народ ..и промене се дешавају у току тог пута.
Савршено не значи радикално, то није синоним...
Много је овде речи, а смисао бежи.
Ако је савршенство циљ (у друштвеном смислу то је већ утопија,али нема везе), онда је револуцинар само чинилац који доприноси циљу..Кад се циљ оствари, он престаје да буде револуционар (променљивач)..јер је промена достигнута.
Они који остану стално у стању бунта и револуције, УВЕК, како ти кажеш, заврше на Ф одељењима. Милом или силом.
Постоји и духовна револуција, стално усавршавање својих мисли, или физичка револуција, или материјална револуција... Све што је склоно ка сталним променама се назива револуционарно.
Не постоји духовна револуција..постоји духовни пут , духовне стазе, духовна достигнућа,али револуција не.Све то је живо ( што мрда) подложно је промени и створено да се мења у правцу савршенијег..Најприроднији је то .
А шта је то материјална револуција и физичка револуција,мајке ти?
Ако реч револуција додамо сваком појму, добићемо много дугачак низ:
Јагњећа револуција, јогурт револуција, сунчева револуција, звездана револуција, џигерачка револуција..
Неспојиво је ово.
Анархија не мора да буде део револуције..Најуспешније револуције (у смислу промене друштвене власти) биле су добро осмишљене и организоване. Да не буде као у оној песми"где си пошла, са цветом у коси" (наоружана само цветом).
Ред, закон и мир--апсолутно су неспојиви са диктатуром.
Свака диктатура је патолошка друштвена појава.
Не мислим о завршеном чину, то јест како си рекла, или ти савршено(да назовем то пасивним), него стално усавшавање, све радикалније, и радикалније, сталне промене, тежња ка сталним променама. Усавршавање аутомобила је тежња ка сталним променама, усавршавање мисли, па усавршавање свог духа, и начина живота, то је све активно стање, и склоно ка променама, с времена на време.
То се све може назвати револуционарно. А онај ко хоће да сачува старе вредности, он није револуционаран, у правом смислу. Наравно верујем, у еугенику, и у еволуцију...
Физичка промена,(лупам сада) да риба постане гуштер, је еволуција, а може се назвати и револуционарним чином.
Шта је за мене бити револуционар? За мене то значи да револуционарно размишљам, и у складу са временом да се мењам, у свим смеровима.
Такође ја и као револуционар верујем у еволуцију, јер то једно без другог не иде.
Револуција не постоји до одређеног времена да се постигне циљ, него се револуцијом стално и непрекидно постиже циљ еволуције.
Као што рекох, по тој логици би и национал-социјализам требао да ти буде будалаштина, а и "накарадна творевина" јер је социјализам настао и развијао се искључиво упоредо и у корак са "левим" идеологијама - од Томаса Мора и његове идеје комуна и комунализма, до Прве Интернационале.
А као што ја рекох, немој да просипаш коментаре по форуму, који нису тачни. НС није ни левица ни десница. НС не интерсују пропали концепти настали из Француске револуције, као што су левица и десница. Ради се о нечему смислено другчијем, што превазилази уобичајена схватања левичарске и десничарске идеологија.
Анархија је данас један од јединих могућих начина борбе против ЗОГ-а, по принципу "што децентрализованије, то боље"...
Анархија није никакав начин борбе против било чега. Анархија је симбол за неуредност, прљавштину, разврат. Анрахија је безвлашће, како год је ти назвао. Анархизам нема ништа заједничко са правим осећањем националне борбе.
Масе су увек тражиле вођство, и тражиће га. Ко је део масе - његов проблем. Ја мислим да ми овде треба да градимо националну елиту, а масе ће се лако повести.
Овде се слажемо.
Ја сам пре свега српски патриота, зато бих те замолио да избегнеш стандардно "класирање" у мом случају. Осим националне анархије се залажем и за прегршт других ствари, које вероватно у твојим очима опет никако не би ишле заједно, тако да ти је то обраћање "нама анархистима" врло неадекватно у овом случају, јер је оно у шта верујем у за шта се залажем много шире од једног анархизма...
Разумем. Зато сам и покренуо ову тему, с циљем да ми неко, ако је то могуће, објасни како то анархизам може нама бити користан. Ово није лична ствар, већ идеолошка, надам се да се ту разумемо.
Далеко од тога. Питам, и желим да покушам да разумем да ли стојимо на истим позицијама, или не.
Ја кад сам био скинс ја сам био НС скинс, и на неки начин анархиста.
Аман човече....
Једно питање - шта су ти људи из покрета у твом потпису рекли кад си им саопштио ту тврдњу?
Какви би ми били револуционари да не користимо анархију, то јест да поштујемо закон ове државе, јер тај закон је окупаторски???
Ниједан припадник покрета у твом потпису неће се с тобом сложити да користи анархију као средство борбе. При том, врло добро знам о чему причам. Дакле, промивишемо ред, поредак, дисциплину и ауторитет. Свака помисао на анархизам је ван памети, и просто недопустива. Покрет који је у твом сигу, подразумева хијерархију, уређење, дисциплину и поредак.
Уосталом, не бих ти саветовао да међ` људима из покрета промовишеш идеју анархизма.
Анархизам је идеолигија која промовише безвлашће, и тотално опирање сваком облику ауторитета. Анархизам није начин. Немојмо да мешамо бабе и жабе.
Ми НС у Србији, служимо се само анархијом за остваривање наших циљева.
Штета што на овом форуму нису присутни неки људи... Верујем да би ти брзо неке ствари биле јасније.
Кад си се већ ухватио за ово, па још болдујеш, онда претпостављам да си ти узоран грађанин који нема ништа против власти, ни против државних органа, и мисли да је све у реду...
Ја јесам узоран грађанин, и схватам декаденцију данашњег друштва, али настојавши да променим то, не желим промовисати схватања која су продукт истог таквог декадентног друштва - као што је анархија.
Дакле, анархија је пре свега начин организовања државе, али у себи укључује и револуционарну ноту - борбе против система.
Ово постаје врло забавно... анархија као иделогоија која ниподоштава ауторитет, власт и уређење, говори о некаквом уређењу државе. Какве везе има анархизам са било каквим уређењем, молићу лепо?
Уосталом, анархисти су сасвим лепо доживели осећај анархије и безвлашћа на Expolited концерту пре извесног времена. Хтели људи анархију, па ето им....
Имам једно питање - какво је твоје мишљење о Едварду Љермонову?
Ја верујем у природу. А што се тиче револуције, и еволуције, има доста сличности, а мало разлике. А што се тиче хришћанства мало је рећи да га мрзим. Све што ремети природне процесе, ја мрзим. Нигде не треба стати, него само треба ићи напред, јер то је и смисао природе, бити револуционаран, и евоулирати у савршенијег човека, и тако непрекидно...
Алекса с поштовањем, причаш безвезе. Ми овај систем мрзимо и желимо да га уништимо, и скроз хоћемо да променимо овај поредак.
Ако не поштујемо закон, ми се служимо анархијом до свог циља, али нисмо анархисти. спомињш ред и дисциплину, па то је не оспорно дисциплиновани смо, али ми кршимо овај закон, не поштујемо га, што значи да за нас не важи тај закон, нема га, не пшостоји за нас, јер ми га газимо.
У покрету сам већ од 13 - 14 година, и знам шта говорим. а ти кад тако говориш изађи на изборе и буди лојалан овој држави, а ја оваквој држави не желим да будем лојалан, већ хоћу да будем непријатељ, и испод части ми је било да узимам неке акције од ове државе, што нисам ни урадио.
Обично идем таксијем, а кад немам пара шверцујем се, и не треба ми пензија, ето толико о реду и дисциплини.
А ти лепо зови те који би рекли да лупам глупости(а знам да и такви не постоје), кад си толко убеђен, а ја ћу их отерати у 3 пм...
СМРТ СИСТЕМУ! ДО КОНАЧНЕ ПОБЕДЕ! 88!
"Ниједан припадник покрета у твом потпису неће се с тобом сложити да користи анархију као средство борбе. При том, врло добро знам о чему причам. Дакле, промивишемо ред, поредак, дисциплину и ауторитет. Свака помисао на анархизам је ван памети, и просто недопустива. Покрет који је у твом сигу, подразумева хијерархију, уређење, дисциплину и поредак.
Уосталом, не бих ти саветовао да међ` људима из покрета промовишеш идеју анархизма."
Не промовише нико идеју "Анархизма", него нисмо лојалани држави, и не поштујемо правила издајника који су нам наметнули. Да смо анархисти, не би били организација!
Шта да ти кажем нађи истомишљенике у оним идиотима Креаторима, што имају свој сајт Тесла-Креатор, који су против насиља, или излази на изборе, и буди у некој странци.
Побуњеник
Quote:На овом форуму не видим обележја ни једне идеолошке фракције или партије...
Побуњеник
http://www.gorandavidovic.com/forum/image.php?u=52&dateline=1205262103
Нацинал анархизам ме овако највише по називу асоцира на догађаје од 21 фебруара. Одваљивање саобраћајне сигнализације и демонтирање аутобуских станица. Као и набавка неког квалитетног алкохола директно из излога...
Овај аватар не предствља ни партију, ни идеолошку фракцију... Пламичак тако да...;)
А као што ја рекох, немој да просипаш коментаре по форуму, који нису тачни. НС није ни левица ни десница. НС не интерсују пропали концепти настали из Француске револуције, као што су левица и десница. Ради се о нечему смислено другчијем, што превазилази уобичајена схватања левичарске и десничарске идеологија.
Идући логичким путем, итекако јесу тачни. Ни НА није ни левица ни десница.
Анархија није никакав начин борбе против било чега. Анархија је симбол за неуредност, прљавштину, разврат. Анрахија је безвлашће, како год је ти назвао. Анархизам нема ништа заједничко са правим осећањем националне борбе.
Лупаш глупости кол'ко си тежак.
Ја јесам узоран грађанин, и схватам декаденцију данашњег друштва, али настојавши да променим то, не желим промовисати схватања која су продукт истог таквог декадентног друштва - као што је анархија.
Е видиш, ја нисам, не мирим се са неким стварима које се данас у име једнакости и грађанства спроводе у нашој земљи и шире и одатле ово "reject authority".
Ово постаје врло забавно... анархија као иделогоија која ниподоштава ауторитет, власт и уређење, говори о некаквом уређењу државе. Какве везе има анархизам са било каквим уређењем, молићу лепо?
Као што рекох, треба још да читаш о анархији да би схватио неке ствари, и да би ти се евентуално тај "симбол за неуредност, прљавштину, разврат" престао да се јавља кад год се помене анархија. Овако, са твојим предрасудама, ма шта ја писао, џабе.
Постоји и више типова анархије у пракси.
Анархија не одбацује било какво уређење, анархија одбацује наметнуто уређење. Анархија је против империјализма, анархија се залаже за народно уређење, самоорганизовање, посебно оно које није зависно од империје. Анархија ограничава централну моћ, а фаворизује народ...
Имам једно питање - какво је твоје мишљење о Едварду Љермонову?
Никакво посебно...
Весели пламичак
15-03-08, 12:42
Овај аватар не предствља ни партију, ни идеолошку фракцију... Пламичак тако да...;)
Него шта представља. Он је и био повод да се започне ова расправа.
Представља оно што је написано на њему. National anarhy.
Него шта представља. Он је и био повод да се започне ова расправа.
Представља оно што је написано на њему. National anarhy.
Ваљда да је покрет требало би да пише anarchism... :rolleyes:
weisse_wolfe
15-03-08, 18:58
Ја стварно не знам ко овде лупа! Пре свега једана јасна и конкретна ствар, ко може и шта се може довести у ред нередом, шта у нереду може опстати, какав напредак може настати у нереду. Па у природи код животиња се зна ред да би опстале, а излишно је говори у том смислу о људима.
Слажем се са Боровцем да анархија може бити вид борбе, другим речима да се са њом може нешто постићи, али да се са њом никако и никад не може ништа одржати, то је просто природни закон који се не може оспорити.
Друго видим да неко меша овде социјал-утопизам и Томаса Мора, са неким другим видовима социјализма, конкретно са нацијонал-социјализмом!
Овакви ставови и приче о социјализму делују мало смешно и неозбиљно, чиме да сеуреди друштвени и економски живот људи у глобалном друштву, анархијом:rolleyes::D.
Анархија је по неким основним поделама политичких орјентација много екстремније лево крило од било које врсте социјализма.
Као што рече Алекса ако је неко прочито који књикицу не мора баш много да се прави паметан, није баш све тако једноставно каолико се год то неким људима чинило, кад се можда прочита још која озбиљнија књига, па се мало више сазна о историји државе и људске заједнице уопште, па и нешто о основним економским односима друштва, ни један озбиљан човек не би могао да пропагира анархију као било који вид идеологије, решења и циља. Већ би схватио да је то за неке "слободне уметнике" у "бунтовнике без разлога" којима није баш јасно где се налазе!
weisse_wolfe
15-03-08, 19:03
Ова тема, по мом мишљењу такође је мало одвлачење од неких конструктивних садржаја, који су циљ овог форума. Према томе када национал-анархиста буде било више од двоје, троје у Србији, а и шире онда би можда оваква и сличне теме имале мало више смисла!
ЖИВЕЛИ БРАЋО!!!
Ова тема, по мом мишљењу такође је мало одвлачење од неких конструктивних садржаја, који су циљ овог форума. Према томе када национал-анархиста буде било више од двоје, троје у Србији, а и шире онда би можда оваква и сличне теме имале мало више смисла!
ЖИВЕЛИ БРАЋО!!!
Слажем се. Како је кренула расправа, још ће се од тоталног безвлашћа направити "уметност".. Иста контрадикторност, без разлике!! Срамота ме је што издвајам време и читам ова оправдања за глупост..
Воли народ да се залуђује, па то ти је.. Што би се рекло, докони мозак - ђавоље игралиште..
Управо тако,не би ме чудило да сутра чујем за национал либерализам:D:D:D:D
Ваљда да је покрет требало би да пише anarchism... :rolleyes:
Управо тако...
Пламичак, јеси ли ти чуо за неку Нациналну Анархистичку партију...;)
Не браним никога, нисам ни упознат са НА појмом, и не желим... Али човек је у праву...
A sta je otpor bez vodje ako nije anarhija?po zakonu ove i ovakve drzave postojanje pokreta kao sto su Krv i Cast i Nacionalni Stroj jer protiv zakona..Kako se neko ko je u ovim pokretima moze smatrati uzornim gradjaninom ako krsi zakon?
Sa druge strane anarhija nece biti nikad moguca a u stanju anarhije oni koji je zagovaraju bi bili prvi pojedeni od onih koji bi se udruzili u organizovanu grupu radi stvaranja sto boljih uslova sebi za zivot..
Nacional-anarhizam je najgluplja stvar za koju sam cuo.Jedno je otkazati poslusnost drzavnom sistemu i smeniti ga i dovesti novi a drugo je zeleti bezvlasce i nered..
Ја стварно не знам ко овде лупа! Пре свега једана јасна и конкретна ствар, ко може и шта се може довести у ред нередом, шта у нереду може опстати, какав напредак може настати у нереду. Па у природи код животиња се зна ред да би опстале, а излишно је говори у том смислу о људима.
:rolleyes:
Анархија није неред, анархија је уређење без централне власти (дакле постојање само локалне, која је повезана са другим локалним властима), а ако теби треба стално неко да те бије по глави и да ти прича шта да радиш, те да силом спроводи своје идеје, онда и ниси напредовао много даље од животиње...
Слажем се са Боровцем да анархија може бити вид борбе, другим речима да се са њом може нешто постићи, али да се са њом никако и никад не може ништа одржати, то је просто природни закон који се не може оспорити.
Што је то занимљиво кад човек умисли да је баш он спознао, јелте, природни закон...
Друго видим да неко меша овде социјал-утопизам и Томаса Мора, са неким другим видовима социјализма, конкретно са нацијонал-социјализмом!
Овакви ставови и приче о социјализму делују мало смешно и неозбиљно, чиме да сеуреди друштвени и економски живот људи у глобалном друштву, анархијом:rolleyes::D.
И ја видим да овде неко меша комуно-анархизам Кропоткина са другим видовима анархизма, конкретно са национал-анархизмом.
Анархија је по неким основним поделама политичких орјентација много екстремније лево крило од било које врсте социјализма.
Национал-анархизам је на политичкој скали изнад левице и деснице и припада идеологијама Трећег пута.
А иначе је и сама подела на левицу и десницу застарела и непрактична. У данашњем времену нема ни левице ни деснице - или си Систем, или си против Система.
Као што рече Алекса ако је неко прочито који књикицу не мора баш много да се прави паметан, није баш све тако једноставно каолико се год то неким људима чинило, кад се можда прочита још која озбиљнија књига, па се мало више сазна о историји државе и људске заједнице уопште, па и нешто о основним економским односима друштва, ни један озбиљан човек не би могао да пропагира анархију као било који вид идеологије, решења и циља. Већ би схватио да је то за неке "слободне уметнике" у "бунтовнике без разлога" којима није баш јасно где се налазе!
Е ако си ми рек'о... :rolleyes:
Управо тако,не би ме чудило да сутра чујем за национал либерализам:D:D:D:D
Аха, значи по теби је љубав према својој земљи и народу (национализам) неспојива са слободарским духом (либерализмом)... :rolleyes:
Слажем се. Како је кренула расправа, још ће се од тоталног безвлашћа направити "уметност".. Иста контрадикторност, без разлике!!
А ја бих теби, и још појединима од срца предложио да претходно прочитате о нечему о чему убудуће желите да расправљате...
Овако са појмовима "неред, хаос, тотално безвлашће" ем личите на покварену плочу, ем тотално машите поенту...
Срамота ме је што издвајам време и читам ова оправдања за глупост..
Ти се стиди онда... :rolleyes:
Иначе, занимљиво је како вам свима одговара анархија док се не дође на власт... онда сте вероватно замислили принцип "сјаши Курта, узјаши Мурта", и онда "'ајде у круг" до нове револуције и новог крвопролића...
:rolleyes:
Анархија није неред, анархија је уређење без централне власти (дакле постојање само локалне, која је повезана са другим локалним властима), а ако теби треба стално неко да те бије по глави и да ти прича шта да радиш, те да силом спроводи своје идеје, онда и ниси напредовао много даље од животиње...
Ovo mi sad zvuci kao odnosi unutar Federacije Bosne i Hercegovine.
Toliko je nivoa lokalih i kantonalnih vlasti da centralna vlast u FBiH gubi svaki smisao.
Prije se moze reci da je veza RS i FBiH mnogo cvrsca nego veze unutar same FBiH.
Што је то занимљиво кад човек умисли да је баш он спознао, јелте, природни закон...
И ја видим да овде неко меша комуно-анархизам Кропоткина са другим видовима анархизма, конкретно са национал-анархизмом.
Ja ne znam kako je moguce pomijesati anarhizam tj. ukidanje svake organizacije i hijerarhije sa nacionalizmom koji sam po sebi predstavlja vid organizovanja na osnovu bliskosti porijekla, tradicije i ideja.
Национал-анархизам је на политичкој скали изнад левице и деснице и припада идеологијама Трећег пута.
Nacional Anarhizam je bastardna ideja, spoj nespojivog.
Ovo mi sad zvuci kao odnosi unutar Federacije Bosne i Hercegovine.
Toliko je nivoa lokalih i kantonalnih vlasti da centralna vlast u FBiH gubi svaki smisao.
Prije se moze reci da je veza RS i FBiH mnogo cvrsca nego veze unutar same FBiH.
То је и даље вертикално организована власт.
Ja ne znam kako je moguce pomijesati anarhizam tj. ukidanje svake organizacije i hijerarhije sa nacionalizmom koji sam po sebi predstavlja vid organizovanja na osnovu bliskosti porijekla, tradicije i ideja.
Мора да сам ја био у заблуди мислећи да је национализам синоним за патриотизам - љубав према својој земљи и народу... :rolleyes:
Nacional Anarhizam je bastardna ideja, spoj nespojivog.
Ако то исто кажеш и за НС, онда то стоји...
weisse_wolfe
15-03-08, 22:10
Tи си заиста све комичнији и све више показујеш колико не знаш, јер ти знаш шта уопште занчи анархија!? Знаш ли од које је речи потекла, јел си чуо за грчку реч АРХЕ безвлашће, хаос! Стварно немам времена ни живаца да икога учим овде основним терминима, нити да цртам некоме основну скалу политичких праваца, какв те комуно-анархизам спопао, ко је њега уопште помињао!
Анархизам трећи пут:rolleyes:, пут ка свевишњем, директно:D.
Опет да те питам, како замишљаш ту друштвену организацију или политичку заједницу независних јединица без кординатора, па свако би могао да закључи да токо нешто не би опстало ни дана. Стит сам се исмејо. Него тако нешто се зове децентализовани систем унитарног облика државног уређења, само наравно са врховном, сувереном влашћу на челу и тко нешто нема веза са анархијом ни са било којим идеолошким правцем:D:D. Као што сам рекао прочитај нешто озбиљније па научи и нелупетај више молим те овакве глупости.
Смислио човек ново државно уређење:D, па то још није нико успео да постиге у досадашњој историји државе, комедија, немој вишесебе да брукаш оваквим изјавама, тако само мали ђокица може да замишља државу:D!
То је и даље вертикално организована власт.
Da, ali sa jako losim medjusobnim vezama, rastrkana na sve strane.
Мора да сам ја био у заблуди мислећи да је национализам синоним за патриотизам - љубав према својој земљи и народу... :rolleyes:
Kakve ovo veze ima sa onim sto sam rekao ranije?
Ако то исто кажеш и за НС, онда то стоји...
Evo ti ga jedan nacional anarhista
http://blog.silive.com/marooned/2007/10/large_PunkMohawk.jpg
Po frizuri je jasno da je anarhista, po bijelim pertlama bi se reklo da je ''nacional'' a posto nosi pusku bice i da je revolucionar
weisse_wolfe
15-03-08, 22:18
Него мени се и даље чини да је неко овде промашио форум и да можда намерно одвлачи чланове форума од битнијих ствари на њему, сви се беспотребно поломисмо око овога. Похвала Побуњенику што се бори сам против свих, али...
Мислим да не би било лоше и да се модератор укључи јел ови демократски фазони:D тражење "рупе у закону" форума, јел као не пише која језванична идеологија форума су мало беспотребни, пошто видим да се 99 процената чланова овог форума слаже, овде, око неких ствари:)!
Tи си заиста све комичнији и све више показујеш колико не знаш, јер ти знаш шта уопште занчи анархија!? Знаш ли од које је речи потекла, јел си чуо за грчку реч АРХЕ безвлашће, хаос! Стварно немам времена ни живаца да икога учим овде основним терминима, нити да цртам некоме основну скалу политичких праваца, какв те комуно-анархизам спопао, ко је њега уопште помињао!
Е сад ме још и научи и анархизму, излупетај се још мало па да завршимо причу... :rolleyes:
АРХЕ не значи безвлашће, хаос, него власт - ан архос - без (централне) власти...
Толико о томе и твом покушају да причаш о нечему што не знаш...
Уз то си нашао и да поредиш неки антички појам са политичком идеологијом која је настала десетинама векова касније и њеном применом у пракси... мани ме... :rolleyes:
КА сам ја споменуо, зато што га ти константно мешаш...
Анархизам трећи пут:rolleyes:, пут ка свевишњем, директно:D.
Сад си почео и да превиђаш целе речи... ја причам о НА, ти причаш о анархизму...
Опет да те питам, како замишљаш ту друштвену организацију или политичку заједницу независних јединица без кординатора, па свако би могао да закључи да токо нешто не би опстало ни дана. Стит сам се исмејо. Него тако нешто се зове децентализовани систем унитарног облика државног уређења, само наравно са врховном, сувереном влашћу на челу и тко нешто нема веза са анархијом ни са било којим идеолошким правцем:D:D. Као што сам рекао прочитај нешто озбиљније па научи и нелупетај више молим те овакве глупости.
Смислио човек ново државно уређење:D, па то још није нико успео да постиге у досадашњој историји државе, комедија, немој вишесебе да брукаш оваквим изјавама, тако само мали ђокица може да замишља државу:D!
No comment... :rolleyes:
Него, јеси ли завршио са излагањем?
Da, ali sa jako losim medjusobnim vezama, rastrkana na sve strane.
Верујем.
Kakve ovo veze ima sa onim sto sam rekao ranije?
За тебе је национализам цитирам - вид организовања
Evo ti ga jedan nacional anarhista
Po frizuri je jasno da je anarhista, po bijelim pertlama bi se reklo da je ''nacional'' a posto nosi pusku bice i da je revolucionar
Шта рећо - бриљантно закључивање, још кад би анархисту чинила фризура и пертле... :rolleyes:
Него мени се и даље чини да је неко овде промашио форум и да можда намерно одвлачи чланове форума од битнијих ствари на њему, сви се беспотребно поломисмо око овога. Похвала Побуњенику што се бори сам против свих, али...
Јел те неко бије по ушима да дискутујеш самном? :rolleyes:
А овде се можда једино ти бориш (и то са ветрењачама), ја једноставно разговарам...
Мислим да не би било лоше и да се модератор укључи јел ови демократски фазони:D тражење "рупе у закону" форума, јел као не пише која језванична идеологија форума су мало беспотребни, пошто видим да се 99 процената чланова овог форума слаже, овде, око неких ствари:)!
Ево га још један који призива модератора... јаче мало то, или зови још неког да вам се прикључи, можда се мод и одазове... :rolleyes:
weisse_wolfe
15-03-08, 22:27
No comment... :rolleyes:
Него, јеси ли завршио са излагањем?
Очигледно ниси разумео.:D:D:D
ан архе, лапсуз
Без ЦЕНТАЛНЕ власи:D:D:D
Иначе многи су појмови у политичкој науци без обзира када су настали корен речи вуку из грчког и латинског! Читај још мало, оне написане књиге па се опет јави!
ан архе, лапсуз
Много ти се нешто често дешава :rolleyes:
Иначе многи су појмови у политичкој науци без обзира када су настали корен речи вуку из грчког и латинског!
Ма јели? :rolleyes:
Ајде кад си већ кренуо и то да ме учиш, настави са лупетањем... ;)
За тебе је национализам цитирам - вид организовања
Mozda sam se loze izrazio, mislio sam da nacionalizam sam po sebi podrazumijeva organizovanje i jasno definisanu pripadnost.
Шта рећо - бриљантно закључивање, још кад би анархисту чинила фризура и пертле... Pa, mozda je ne znam sta cini jednog anarhistu, ali znam kako da ga prepoznam.
Mozda sam se loze izrazio, mislio sam da nacionalizam sam po sebi podrazumijeva organizovanje i jasno definisanu pripadnost.
То нисам оспорио.
Pa, mozda je ne znam sta cini jednog anarhistu, ali znam kako da ga prepoznam.
Предрасуде... :rolleyes:
И опет мешаш КА и остали анархистички шљам са НА који је ближи Трећем путу него осталим анархизмима... ;)
Neka mi neko dokaze da su ovima Nacional Anarhistima sve ovce na broju.
http://revolutioninternational.blogspot.com/
Obratite paznju makar na linkove koje nude.
Ispod sajta crnih pantera stoji sajt Dejvida Djuka, a od muzike nude BFG i Brigade M u paketu sa Pistolsima i Nirvanom .
Revolution International!
Национал и интернационал не иду заједно. Искрено, први пут видим овај сајт, и видим да су нагомилали све и свашта, што нема везе једно са другим.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.