View Full Version : Кумоубиство
Радикали са демо(но)кратским потенцијалом
http://gorandavidovic.com/images/stories/niklolic001.jpg
Након вишедневне агоније распада СРС-а, једна ствар је дефинитивно јасна : Томислав Николић вођен злодусима Радовањског луга починио је издају свог кума!
Додуше, Николић није као Вујица 1817 –те на конаку свом куму одсекао главу, али руку на срце, након свега што сам видео и чуо, могло би се рећи да би и то урадио.
Само да је у његовој моћи, и да му је кум ближе.
Јер данас је највећи Томин непријатељ управо његов кум.
Тома ће мирно спавати тек кад Шешељ не буде међу живима.
Не верујем да ће Тома саградити цркву покајницу као Вујица, мада не знам ни да ли ће имати макар мало гриже савести, али то је већ његов проблем.
Ко је кума издао није се добро провео у животу.
Имаће Тома времена да размишља и о томе.
Српска радикална странка се поделила на две полутке, као и многе радикалске породице, где је отац за Тому а син за Шешеља, што је тако нормална појава кроз српску историју.
Таква је ваљда српска судбина. Српско проклетство.
Издаја Томислава Николића била је врло радикална и неописиво подла. Међутим на томе се није зауставио па је узгред издао приде и своју странку, своју земљу, и свој народ.
У жељи да „помогне Влади у одбрани земље“, како је сам рекао на Скупштини, желео је да подржи споразум са такозваном Европском унијом.
Због ССП-а је како тврди окренуо ћурак наопако. Врло бизаран разлог.
Срећом, холандска влада нам више жели добро, него Николић и његови спонзори, тако да ССП на срећу није одмрзнут и Србија је данас даља од приступања тој творевини од Грузије.
Тајно састајање са сатрапом вазалне Србије Борисом Тадићем којим је Николић ставио тачку на људско достојанство учврстило ме је у уверењу да некадашњи управник гробља вероватно жели да глуми неког новог Милоша Обреновића.
По образовању Милош и Тома јесу слични али по државничкој мудрости никако нису, што је Шешељ лепо написао у свом писму из хашког заточеништва.
Питање колико ће Николић ићи даље у својој подлости.. и могуће да ће и ићи даље.
Јер издаја је пут без повратка.
Да је Николић, заједно са његовим колегама у издајству, напустио СРС достојанствено, могао бих да разумем. Али не, он је морао да ликује, да сеири, да се смеје, да отима мандате, просторије, да просипа прљав веш пред новинарима лешинарима.
Оно што је мене лично запрепастило било је његово уживање у почињеном издајству. Очи су му се смејале док је новинарима бацао прљави веш, износећи шта је говорио у приватним разговорима да би касније почео да се смешка без стида и срама.
На седницу Централне отаџбинске управе СРС дошао је окружен телохранитељима као да иде на преговоре са терористима а не на састанак са својим некадашњим саборцима Србима.
Чега се бојао , да ће га неко напасти, пљунути? Не би се то десило, јер верујем да људи из СРС немају снаге ни за људско гађење према расколницима.
Јер шта човек може да осећа друго до гађење према њима?
Крокодилске сузе које је гутао Делић, патетично изјављујући како би за Шешеља дао живот да му је тражио. Живот? Шешељ му није тражио живот. Само мало лојалности. Врло мало. Али Делић је изабрао пут у ЕУ. И како човек да се не згади над тим?
У тој превратничкој групи посланика неке и лично познајем и врло ми је непријатно због тога. Ипак већина мојих познаника и пријатеља из СРС нису кренули тим путем.
А превратничка екипа је врло шарена и вероватно ће та нова странка као експонент страних служби и домаћих тајкуна у почетку имати неког успеха.
Вучић није кренуо путем издаје и драго ми је због тога. Није додуше остао ни са Шешељем али се бар није окренуо отворено против њега као ове шићарџије и људска беда.
Вучић је био је поштен до краја. Повукао се из политике.
Он је реално велики губитак за СРС и за српску политику уопште, јер је био перспективан политичар. Можда и једини у СРС. Та оставка је поштена а и приличи Вучићу као изузетно поштеном човеку коме ја лично нећу заборавити многе ствари.
Видећемо да ли ће Томислав Николић успети да искористи новац који ће му пристизати за оснивање нове странке. Видећемо да ли ће СРС опстати, да ли ће дати шансу младим кадровима у странци , јер су им они који су на руководећим местима прилично танки.
Али, какви год да су, макар су суздржани према ЕУ. И то је бар нешто.
Барем док се не формира истинска српска националистичка анти-ЕУ странка.
Г.Давидовић 16-09-2008
Свака ти је златна Горане! Ко хоће у ЕУ заједно са братијом Тадићем, Динкићем, и Јеремићем, нека то јавно објави, да се зна ко је ко.
preterujete obojica ;) . bez obzira da li podrzavate jednu ili drugu stranu , porediti parlamentarni svinjac i borbu za vlast u jednoj stranci ,sa kumoubistvom i izdajom karadjordja - mnogo je i suvishe je patetichno .
preterujete obojica ;) . bez obzira da li podrzavate jednu ili drugu stranu , porediti parlamentarni svinjac i borbu za vlast u jednoj stranci ,sa kumoubistvom i izdajom karadjordja - mnogo je i suvishe je patetichno .
Разлика између Вујице и Николића је само у томе што овај други није имао могућности да пошаље код свог кума неког са "секирчетом" .
Било то теби патетично или не. Ствар укуса.
У случају распада СРС се не ради о пукој борби "за власт у једној странци", већ о издаји каква се не виђа сваки дан. Баш ме брига за СРС.
Како време пролази, све се више указује да се ради о издаји. Неки људи су одмах знали да се ради о издаји, а некима ипак треба да се укаже...
Ова Дулићева изјава је врло занимљива:
Dulić: Nikolić mogući politički partner DS
http://www.rtv.rs/files/20080813/oliver_dulic_130x55.jpg
13. septembar 2008. | 11:26
BEOGRAD - Funkcioner Demokratske stranke (DS) Oliver Dulić smatra da će opcija Tomislava Nikolića biti i dalje snažan oponent politici koju zastupa DS, ali ne isključuje mogućnost da bi u budućnosti mogla da bude i politički partner demokratama.
"Te 2012. godine, kada će biti sledeći izbori, Srbija će biti toliko izmenjena da će i političke stranke, da bi uopšte održale birače, morati značajnije da menjaju svoje programe. A posle izbora 2012. svašta će biti moguće", rekao je Dulić u intervjuu beogradskim "Večernjim novostima".
Dulić, koji je i ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Srbije, ocenio je da će posle podela u Srpskoj radikalnoj stranci (SRS) biti nezamislivo da radikali, na čijem čelu nije Nikolić, budu snažan politički protivnik.
"Slažem se sa Nikolićem da se posle ovog sukoba spušta zavesa na SRS, koja je bila najozbiljniji protivnik DS na svim proteklim izborima", rekao je Dulić.
http://www.rtv.rs/sr/vesti/politika/politika/2008_09_13/vest_83632.jsp
Разлика између Вујице и Николића је само у томе што овај други није имао могућности да пошаље код свог кума неког са "секирчетом" .
Било то теби патетично или не. Ствар укуса.
shta implicirash ? da je toma hteo da ubije sheshelja ? da je sabotirao njegovu odbranu ? :confused:
tomislav nikolic pricha isto shto je prichao poslednjih 4-5 godina ( nisam protiv EU ako oni priznaju da je kosovo deo srbije , i na istok i na zapad , dvoja vrata ... ) . neshto se jeste promenilo - DS je neshto skloniji saradnji sa rusijom ,kako se rusija oporavlja a "zapad" tone i to je sve ...
Добро, да не банализујемо ствари, сигурно се није радило о покушају убиства Шешеља...
Ради се о сукобу две идеје. Ради се о томе да две фракције, од којих је једна изричито про-руска, и друга "одмерено нациоанлистичка" али и даље Европска, не могу једна са другом. Политика СРС-а никада није била усмерена ка ЕУ, и управо због тога то што ради Тома Николић јесте равно издајству.
shta implicirash ? da je toma hteo da ubije sheshelja ? da je sabotirao njegovu odbranu ? :confused:
tomislav nikolic pricha isto shto je prichao poslednjih 4-5 godina ( nisam protiv EU ako oni priznaju da je kosovo deo srbije , i na istok i na zapad , dvoja vrata ... ) . neshto se jeste promenilo - DS je neshto skloniji saradnji sa rusijom ,kako se rusija oporavlja a "zapad" tone i to je sve ...
Ти си сувише буквалан, претерујеш. Ваљда си могао да укапираш да се није мислило да би Тома стварно узео у своје руке секиру и "сецнуо" главу Шешељу, да је он сада у Србији. Поента је у томе да га је издао, а има неке сличности између тог случаја и наше историје. Претерујеш, сувише си се "убацио", а ниси укапирао поенту блога. Нема потребе да будеш тако буквалан, кадa би сви били такви на шта би то личило....
izdaja je rech koja se suvishe mnogo upotrebljava ,postala je jeftina i otrcana ! . zbog toga pravi izdajnici prolaze lakshe , ako smo svi izdajnici ,niko nije izdajnik .....
chak i da je toma stvarno "pozuteo" :biggrinjester: , on to nije uchinio pre par dana - on to pricha godinama ,josh od izbora 2004 - ja nisam EU protivnik ,ja sam EU skeptik . i ako je rascep izmedju 2 frakcije SRS konachno sad pukao - tu nema nikakve izdaje , to je jednostavno rascep 2 politichka mishljenja ,uz neizbeznu korupciju koja prati sve procese u "parlamentarnoj demokratiji" :rolleyes: .
nije to nikakav istorijski dogadjaj i tragedija : da je SRS valjala odavno bi uzela vlast ,umesto da bude "vechita opozicija" . s obzirom na ljudstvo koje chini obe frakcije (sad vec stranke) ,nemamo se chemu preterano dobrom nadati ni od jedne od njih . novo vreme trazi nove ljude
Добро, да не банализујемо ствари, сигурно се није радило о покушају убиства Шешеља...
Ради се о сукобу две идеје. Ради се о томе да две фракције, од којих је једна изричито про-руска, и друга "одмерено нациоанлистичка" али и даље Европска, не могу једна са другом. Политика СРС-а никада није била усмерена ка ЕУ, и управо због тога то што ради Тома Николић јесте равно издајству.
Е ово је већ прихватљивије...
Додуше, исто што је и Горан рекао само мало љепше упаковано :)
Мислим да се треба уздржати од јаких ријечи... Не треба овај ионако збуњени и завађени народ још више слуђивати.
izdaja je rech koja se suvishe mnogo upotrebljava ,postala je jeftina i otrcana ! . zbog toga pravi izdajnici prolaze lakshe , ako smo svi izdajnici ,niko nije izdajnik .....
chak i da je toma stvarno "pozuteo" :biggrinjester: , on to nije uchinio pre par dana - on to pricha godinama ,josh od izbora 2004 - ja nisam EU protivnik ,ja sam EU skeptik . i ako je rascep izmedju 2 frakcije SRS konachno sad pukao - tu nema nikakve izdaje , to je jednostavno rascep 2 politichka mishljenja ,uz neizbeznu korupciju koja prati sve procese u "parlamentarnoj demokratiji" :rolleyes: .
nije to nikakav istorijski dogadjaj i tragedija : da je SRS valjala odavno bi uzela vlast ,umesto da bude "vechita opozicija" . s obzirom na ljudstvo koje chini obe frakcije (sad vec stranke) ,nemamo se chemu preterano dobrom nadati ni od jedne od njih . novo vreme trazi nove ljude
Он прича то годинама, тј. напустио је идеологију СРС-а још од 2004. и мало је пожутео. ОК. Поставља се питање зашто он није напустио СРС тада већ је трпео да буде Шешељева "крпа" (како он каже)?? Вероватно му није одговарало да тада напусти странку и оснује нову јер му је требало још времена да ојача (мада је Тома већ и тада био јак). Ако је тако, онда је Тома испао кукавица и покварењак. Требао је да напусти странку одмах по стварању те друге фракције коју спомињеш, а не да чека одговарајући тренутак и добро оправдање.
Он прича то годинама, тј. напустио је идеологију СРС-а још од 2004. и мало је пожутео. ОК. Поставља се питање зашто он није напустио СРС тада већ је трпео да буде Шешељева "крпа" (како он каже)?? Вероватно му није одговарало да тада напусти странку и оснује нову јер му је требало још времена да ојача (мада је Тома већ и тада био јак). Ако је тако, онда је Тома испао кукавица и покварењак. Требао је да напусти странку одмах по стварању те друге фракције коју спомињеш, а не да чека одговарајући тренутак и добро оправдање.
Или је можда чекао јер се надао да ће се неспоразуми изгладити и превазићи и да ће се ствари у странци средити. Све у свему жао ми је што је до дошло до овог раскола, готивио сам Тому због његове сталожености и смирености у излагањима и дискусији, увек ми је изгледао озбиљно и самоуверено а његова излагања веома уверљива.
Он прича то годинама, тј. напустио је идеологију СРС-а још од 2004. и мало је пожутео. ОК. Поставља се питање зашто он није напустио СРС тада већ је трпео да буде Шешељева "крпа" (како он каже)[B]??
interes - prosto i jednostavno . SRS je trebao neko ko ima realne shanse na izborima (kakve sheshelj ne bi nikad imao ,zbog njegove umilne retorike :D ).tomi je odgovaralo da ima veliku stranku iza sebe .
sad je situacija doshla do toga da tomi smeta sheki ,shekiju smeta toma i :p ...
brak je bio iz racuna ,i iz racuna se i raspao - patetici tu mesta nema ;)
interes - prosto i jednostavno . SRS je trebao neko ko ima realne shanse na izborima (kakve sheshelj ne bi nikad imao ,zbog njegove umilne retorike :D ).tomi je odgovaralo da ima veliku stranku iza sebe .
sad je situacija doshla do toga da tomi smeta sheki ,shekiju smeta toma i :p ...
brak je bio iz racuna ,i iz racuna se i raspao - patetici tu mesta nema ;)
Па наравно да су интереси, то је оно о чему сам писао у претходном посту, али само се односило на Тому, а требало споменути и другу страну. Али, шта је довело до тога да постоје ти различити интереси, шта је довело до тога да уопште мора да настане тај "брак из рачуна" ??? Неки сматрају да је одговор на ово питање - издаја, а некима се не допада такав одговор. Све у свему, ништа ту није патетично.
. Али, шта је довело до тога да постоје ти различити интереси, шта је довело до тога да уопште мора да настане тај "брак из рачуна" ??? Неки сматрају да је одговор на ово питање - издаја, а некима се не допада такав одговор. Све у свему, ништа ту није патетично.
pa gledaj SRS je nastala od srpskog chetnichkog pokreta i dela narodne radikalne stranke koju je vodio toma . njihove ideologije su slichne ,ali ne i potpuno iste .mozda nisi primetio ,ali toma nikad nije previshe voleo slobu (za razliku od sheshelja :D ) . takodje ,toma nikad nije opozicione stranke koje su bile protiv slobe nazivao "izdajnicima" i sl gluposti ... ;)
tokom godina ,sheshelj se vishe bavio nacionalnim pitanjem ,a toma ekonomijom,korupcijom ,soc.politikom . zbog toga je SRS i napravila veliki rast kad je toma preuzeo kormilom - ljudi su realno gledano vishe nezadovoljni ekonomskom situacijom nego nacionalnim pitanjem (to je ona pricha sa motivacijom ;) ) .
----
e sad - doshlo je do prelomne tachke .vecina partija u srbiji (osim LDP ) kaze ne damo kosovo . ali nijedna nema plan kako to da uradi . s druge strane postoji iluzija da ce nam chlanstvo u EU doneti bolji zivot. tu iluziju gaje judeo-liberalne stranke ,ali i sam narod - gledajuci bogatstvo zapada ( i ne shvatajuci da je to "odsjaj starog bogatstva " ;) )
nijedna partija u srbiji ne sme otvoreno da kaze da je protiv EU (to ne sme ni SRS ) . to je zato shto nijedna partija nema ekonomski program koji bi to kompenzovao.
toma je to shvatio pa je nastojao da se "umili" glasachkom telu . s druge strane sheshelj je shvatio da partija sve vishe skrece u neki desni centar i da joj on lichno vishe nije potreban . i tu nastaje sukob oko vodjstva i cepanje :
toma od sada biti "umerena" desnica :rolleyes: ,a sheshelj lazni nacionalista - svaki sa svojim delom birachkog tela :) .
pa gledaj SRS je nastala od srpskog chetnichkog pokreta i dela narodne radikalne stranke koju je vodio toma . njihove ideologije su slichne ,ali ne i potpuno iste .mozda nisi primetio ,ali toma nikad nije previshe voleo slobu (za razliku od sheshelja :D ) . takodje ,toma nikad nije opozicione stranke koje su bile protiv slobe nazivao "izdajnicima" i sl gluposti ... ;)
tokom godina ,sheshelj se vishe bavio nacionalnim pitanjem ,a toma ekonomijom,korupcijom ,soc.politikom . zbog toga je SRS i napravila veliki rast kad je toma preuzeo kormilom - ljudi su realno gledano vishe nezadovoljni ekonomskom situacijom nego nacionalnim pitanjem (to je ona pricha sa motivacijom ;) ) .
----
e sad - doshlo je do prelomne tachke .vecina partija u srbiji (osim LDP ) kaze ne damo kosovo . ali nijedna nema plan kako to da uradi . s druge strane postoji iluzija da ce nam chlanstvo u EU doneti bolji zivot. tu iluziju gaje judeo-liberalne stranke ,ali i sam narod - gledajuci bogatstvo zapada ( i ne shvatajuci da je to "odsjaj starog bogatstva " ;) )
nijedna partija u srbiji ne sme otvoreno da kaze da je protiv EU (to ne sme ni SRS ) . to je zato shto nijedna partija nema ekonomski program koji bi to kompenzovao.
toma je to shvatio pa je nastojao da se "umili" glasachkom telu . s druge strane sheshelj je shvatio da partija sve vishe skrece u neki desni centar i da joj on lichno vishe nije potreban . i tu nastaje sukob oko vodjstva i cepanje :
toma od sada biti "umerena" desnica :rolleyes: ,a sheshelj lazni nacionalista - svaki sa svojim delom birachkog tela :) .
Идеологије су биле сличне, али су се од пре неколико година почеле грубо раздвајати, што се даље надовезује на разна тумачења - "због чега". Неки сматрају да је у питању издаја, а неки да није издаја већ да је Шешељ крив и да је претерао, стар укуса;).
Што се Слобе тиче, и Тома и Шешељ су га исто "волели", само што је тада Шешељ био мало више "комуникативнији" (брбљивији:D) од Томе. Иначе, како је Шешељ рекао у Скупштини, СРС је само једном бранио Милошевића, а то је било кад су га ухапсили.
Не видим зашто су глупости када су тадашњу опозицију називали издајницима (како си написао), шта је ту глупост? (невезано за Тому и Шешеља)
Што се тиче Томе, већ сам био писао у једној другој теми на форуму. Он је као политичар (а знамо шта то значи) бољи од Воје. Тачно је то да је за време Томе СРС био најјачи, али треба нагласити да то није само због њега! Када је Тома постао главни, тј. када је Шешељ отишао у Хаг, демократе су већ дуже време биле на власти и показивали су народу какви су, људи су тада почели да капирају да ни они нису добри па су зато радикали почели да добијају гласове. То је оно што многи заборављају!!!
Неки сматрају да је у питању издаја, а неки да није издаја већ да је Шешељ крив и да је претерао, стар укуса.
Издаја није тако мала ствар, посебно у нашем народу, да би била ствар укуса. Од тога на коју ногу устанем зависи да ли ћу комшију назвати издајником. Због тога се некада глава губила! А данас, како већ неко помену, свако свакога издајником зове, тако да је и сама ријеч девалвирала...
А управо такав је Шешељ, ко му се год не свиди, он му прикачи етикету издајника :)
takodje ,toma nikad nije opozicione stranke koje su bile protiv slobe nazivao "izdajnicima" i sl gluposti ... ;)
http://www.youtube.com/watch?v=8mG_ycqKtps
Издајницима можда и није, али умео је и он да буде налик на Шешеља.
Издаја није тако мала ствар, посебно у нашем народу, да би била ствар укуса. Од тога на коју ногу устанем зависи да ли ћу комшију назвати издајником. Због тога се некада глава губила! А данас, како већ неко помену, свако свакога издајником зове, тако да је и сама ријеч девалвирала...
А управо такав је Шешељ, ко му се год не свиди, он му прикачи етикету издајника :)
Па добро, није ствар укуса већ ствар виђења и доживљаја:rolleyes:
Слажем се, али и због претеране употребе те речи, она више нема смисла када је стварно треба употребити, то је већ написао bf_109_g_6...
Што се тиче опозиције за време Слобе, није била грешка и претеривање када су их називали издајницима, мислим да ћете се сложити и да не треба то објашњавати овде...
..
Што се тиче опозиције за време Слобе, није била грешка и претеривање када су их називали издајницима, мислим да ћете се сложити и да не треба то објашњавати овде...
pa ako su oni izdajnici ,shta je onda bio sloba ...:biggrinjester::biggrinjester: krajina,kosovo ,skoro pola RS .... da ne pominjem da je korupcijom unishtio ono malo morala shto smo imali ... :rolleyes:
pa ako su oni izdajnici ,shta je onda bio sloba ...:biggrinjester::biggrinjester: krajina,kosovo ,skoro pola RS .... da ne pominjem da je korupcijom unishtio ono malo morala shto smo imali ... :rolleyes:
...а јел ти мислиш да они нису издајници (демократска опозиција/власт) ?
opozicija nikad ne moze da ima istu odgovornost kao vlast .a kad su doshli na vlast ,politika im se nije razlikovala mnogo od slobine .ideologije su im slichne : jedni potichu od judeo-boljshevika ,drugi su judeo-liberali ... :D
ili da ti kazem otvoreno : zao mi je shto je sloba izruchen u hagu ,trebalo ga je obesiti na sred terazija ... :biggrinjester:
opozicija nikad ne moze da ima istu odgovornost kao vlast .a kad su doshli na vlast ,politika im se nije razlikovala mnogo od slobine .ideologije su im slichne : jedni potichu od judeo-boljshevika ,drugi su judeo-liberali ... :D
ili da ti kazem otvoreno : zao mi je shto je sloba izruchen u hagu ,trebalo ga je obesiti na sred terazija ... :biggrinjester:
Нисам те то питао ал' нема везе, у сваком случају није била грешка (претеривање) када су за ДОС говорили да су издајници...
shta implicirash ? da je toma hteo da ubije sheshelja ? da je sabotirao njegovu odbranu ?
Наравно да је саботирао, уосталом Шешељ је о томе говорио.
Bivši šef tima za moju odbranu, Tomislav Nikolić, koga su u međuvremenu neke zapadne obaveštajne službe vrbovale da pokuša da rastura SRS... po nečijem nalogu sad daje izjave kako sam ja preko tog telefona davao i neke političke sugestije", rekao je Šešelj.
Šešelj je dodao da su istupi Nikolića u Beogradu koordinirani sa inicijativom Tužilaštva da mu se nametne branilac. Sudu je preporučio da Nikolića ili dovede kao svedoka ili da njegove izjave odbaci.
"Da li je to istina ili nije to je sada teško ustanoviti ali, u principu, takvom čoveku koji izgubi svaki moralni kriterij, ništa se na reč ne sme verovati... Ja ću, gospodine predsedavajući, da budem do kraja iskren. Mene je sramota, velika me je sramota, što je Tomislav Nikolić godinama uživao moje neograničeno poverenje, čak toliko poverenje da sam mu omogućio da bude šef tima za pomaganje moje odbrane, sve ove godine", rekao je Šešelj.
Secate li se gde je spavao i gde se hranio mali Seki pre no sto je postao veliki kum?Nit je njemu niti Tomi prvo kumstvo na koje su se popljuvali!Kakvo nam je kumstvo,takva i drzava!
Наравно да је саботирао, уосталом Шешељ је о томе говорио.
izvini ali to je opshte poznata chinjenica da je sheshelj uticao i utiche na rad SRS iz haga. uostalom i njegovi lojalisti se hvale da i imaju njegovu punu podrshku . pa i pre izbora su to otvoreno govorili ,a ni sudije nisu majmuni da to ne znaju ....:rolleyes:
to shto sheshelj govori da ga je izdao chovek u koga je imao najvece poverenje (uz sve uobichajene epitete :D ) najvishe ipak govori o sheshelju i o kvalitetu ljudi koji su bili ili i dalje stoje uz njega .
meni je iskreno zao sheshelja i zeleo bih da pobedi (ako je to uopshte moguce :( ) u tom procesu ,ali da on vodi opoziciju ili drzavu - boze sachuvaj ... :D:D:D
izvini ali to je opshte poznata chinjenica da je sheshelj uticao i utiche na rad SRS iz haga.
То нико не оспорава, то сви знају и то нико ни не крије. Али на онако џукачки начин да се штампају телефонски транскрипти разговора то је превише.
to shto sheshelj govori da ga je izdao chovek u koga je imao najvece poverenje (uz sve uobichajene epitete ) najvishe ipak govori o sheshelju i o kvalitetu ljudi koji su bili ili i dalje stoje uz njega .
meni je iskreno zao sheshelja i zeleo bih da pobedi (ako je to uopshte moguce ) u tom procesu ,ali da on vodi opoziciju ili drzavu - boze sachuvaj ...
Уопште се не поставља питање са моје стране да ли је СРС добра странка или није. Никад није ваљала, нити ће ваљати.
Не коментаришем ја СРС, већ сам се згрозио над издајом, као што се гадим издајника свих врста и профила.
СРС је ту небитна. Није ту више битан ни Шешељ. Битан је принцип. Битно је да је пољуљано осећање за лојалност, част, верност...
Оно што је теби патетика, а што је мени и људима око мене све у животу...
Љигавац је издао човека који га је створио. Згадио сам се над тим, невезано за идеологију, као што бих се згадио и да је то неко на страни непријатеља учинио. Небитно је КО и КОМЕ, битно је КАКО.
Једно је променити мишљење и прећи у други табор, а сасвим друго је забити нож у леђа, и то ономе који ти је само добро у животу учинио.
И нема ту много шта да се прича. Издајник. И крај.
Али на онако џукачки начин да се штампају телефонски транскрипти разговора то је превише.
Да сам био на Николићевом мјесту, и ја бих исто урадио (око транскипта, да се разумијемо)...
Човјек каже телефоном једно пред 20 сведока, а онда за пола сата каже како то уопште није рекао а тих 20 људи климају главама.
Па шта остаје том човјеку...а да не испадне будала у сопственим очима, да не причам даље!?
Све ми то личи на ово:
http://www.blic.co.yu/_customfiles/Image/strip/2008/09/19.jpg
Да сам био на Николићевом мјесту, и ја бих исто урадио (око транскипта, да се разумијемо)...
Хоћеш да кажеш да би објавио лажни транскрипт разговора?
Пропагандно гледано није лош потез за Николићеве пребеге, али је љигаво за медаљу.
А шаљивост усташког листа БЛИЦ је позната.
Хоћеш да кажеш да би објавио лажни транскрипт разговора?
А шаљивост усташког листа БЛИЦ је позната.
Ако неко докаже да је лажни, ја ћу први пљунути Николића, али не вјерујем да можемо доћи до вјеродостојног податка. Далеко од тога да га браним по било ком основу,али...
Могу да схватим да Николић, Вучић, па и Пелевић узму паре да растуре странку, али да људе попут генерала Делића неко тако изманипулише...не иде ми нешто у памет :o
На страну усташтво Блица, мене брине ако су погодили суштину... :(
za transkripte nema dokaza ni da su pravi ,ni da su lazni . njihovo objavljivanje jeste ruzno ,ali ako su istiniti to je josh ruznije . uglavnom svinjarija ,na koju ne treba previshe troshiti rechi i emocije .... ;)
ko je koga stvorio ,a ko je izdao ? sheshelj i toma su stvorili jedan drugog ,bili su dobro smishljen politichki tandem - svaki je ciljao na drugachiji segment drushtva . sheshelj jeste bio stariji partner ali .... ni jedan ni drugi nisu neki epski likovi ,vec dosta uspeshni parlamentarni politichari (da ne kazem politikanti :D ) . u tom svetu moralnost se ne kotira visoko - praviti od tomine izdaje ili "izdaje" grchku tragediju - jednostavno ne ide :o ...
АЛТОМАНОВИЋ
06-11-08, 18:46
Слажем се са тобом.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.