PDA

View Full Version : Етиопљани желе да трче за Србију у Пекингm

Serbian Nationalist
13-03-08, 10:02
http://www.blic.co.yu/_customfiles/Image/slike/2008/03_mart/13/sport/etiopljani-v.jpg

Srpska atletika u narednom periodu ne mora brinuti za rezultate na dugim prugama, po prvi put u istoriji imaće naturalizovane reprezentativce i Å¡ampione. :eek:

Atletičari iz Etiopije Tamrat Legese (25), Gebreziber Gebresluse (28) i Estefanos EÅ¡etu (18) vredno treniraju po tucaniku u selu Pambukovica pored Uba i sanjaju dan kada će u rukama držati srpski pasoÅ¡ i na velikim takmičenjima braniti boje naÅ¡e zemlje, u Å¡ta su se na licu mesta uverili reporteri „Blica“.
- Moja najveća želja je da budem prvak Srbije, potom sveta i da osvojim zlatnu medalju na Olimpijadi - kao iz topa odgovara mladi Stefan (Estefanos), kako ga od milja zovu trener i komÅ¡ije.
Trener u Atletskom klubu Čukarički Zoran Molović prvi je pritekao u pomoć Etiopljanima, koji su krajem oktobra u Srbiji zatražili azil. Smestio ih je na svoje imanje u Pambukovici, otvorio im račun u obližnjoj prodavnici da bi uzimali namirnice i preuzeo kompletnu brigu o njihovim treninzima.
- On je moj otac! I trener, naravno - odlučno je rekao Gebre, najstariji među dugoprugaÅ¡ima iz Etiopije, pokazujući u telefonu spot folk pevačice Seke Aleksić. Za to vreme Tamrat nas je ponudio sokom i pesmama Nede Ukraden, a Stefan je treneru strogo zabranio puÅ¡enje u njihovoj blizini.
- No smoking, no! Da nam sledeći put doneseÅ¡ poster, pa da na zid zalepimo upozorenje o zabrani puÅ¡enja.
Na zidovima spavaće sobe u troÅ¡noj kućici nalepljeni su posteri poznatih atletičara, među kojima dominiraju slike Jamajkanca Asafe Pauela. Najmlađi „Tamnavac“ Estefani EÅ¡etu kaže da je sprinter sa Jamajke njegov idol.
- Asafa jeste kratkoprugaÅ¡, ali je najbrži čovek na svetu. Njega morate da poÅ¡tujete i volite. Uz to, svi Etiopljani mnogo vole Jamajku zbog Boba Marlija, čija muzika je kod nas i dalje najpopularnija - objasnio je Stefan.
Etiopljani su se brzo navikli na život u Srbiji, iz svoje zemlje su pobegli zbog mobilizacije i rata u Somaliji, skromni su i žive povučeno. NajviÅ¡e vole da spremaju piletinu, ali nije im strana ni teletina ni prasetina. Ipak, porodica im nedostaje, pa često razgovaraju telefonom.
- Sve nam je ovde lepo, nema razloga da ne bude. Za sada je tako, a kasnije ćemo videti. Kada sam krenuo iz Etiopije, ostavio sam suprugu i petomesečnu ćerkicu. Ona je sada već porasla. Ali ja sam ovde doÅ¡ao zbog atletike i imam čvrstu želju da uspem u tome - kaže Gebresluse.
Najveće nade polažu se u najmlađeg člana ove simpatične trojke.
- Očekujemo da EÅ¡etu sledeće godine na Univerzijadi i EP za mlade osvoji medalju. Njegov rekord u polumaratonu iznosi sat i dva minuta, dok su ova dvojica sporiji za 120 sekundi. EÅ¡etu je 10 kilometara pretrčao za 29,35 minuta, a 800 metara za minut i 51. Svi imaju perspektivu u evropskoj atletici, a verujem da će obezbediti normu za Olimpijske igre u Pekingu - kaže Molović.
BivÅ¡i atletičar Crvene zvezde Molović iskreno je odgovorio da njegov angažman oko Etiopljana nije samo humanitarne prirode.
- Verujem u ove momke i siguran sam da će ostvariti dobre rezultate. Zato sam potpisao menadžerski ugovor sa njima, po kojem će mali deo od nagrada sa mitinga i maratona pripadati meni. Uskoro će im se pridružiti i Olivera Jevtić jer su u Pambukovici zaista odlični uslovi za treninge - dodao je Molović.

НАПОЉЕ СА ЧАМУГАМА!!! :mad:

anticommie
13-03-08, 11:02
Не могу да верујем да су наше спортске главешине у тој мери лишене сваког националног поноса.

:mad:

Весели пламичак
13-03-08, 11:35
Постоји реална опасност да владе разних банана република искористе новонастало пријатељство са нашом владом која би омогућила усељавање њихових грађана у Србију зарад подршке у виду не признавања косова од стране тих политички маргиналних држава.

Родољуб
13-03-08, 13:23
Како смо почели за 20 година ће нам се смешити судбина Француске.
Боље спречити него лечити.

Младен
13-03-08, 15:46
Испаде да смо били колонијални господари иако смо били под турцима

Србин
13-03-08, 16:22
Синдром Мире Марковић и кинеза се понавља...

Било ми је драго када је онај момак из западне Русије хтео да боксује за нас, али шта сад хоће ови?
Боље и да се не такмичимо у тој дисцплини но да победимо овако...

Никола
13-03-08, 19:38
Синдром Мире Марковић и кинеза се понавља...

Било ми је драго када је онај момак из западне Русије хтео да боксује за нас, али шта сад хоће ови?
Боље и да се не такмичимо у тој дисцплини но да победимо овако...

Ко да ћемо победити иако они дођу.... Напоље са обојенима...

Hacksaw
13-03-08, 20:33
Mi imamo dosta Srpskih atleticara koji mogu da ostvare mnogo bolje rezultate od ovih cokoladnih majmuna,ali NE!Nasa vlada zeli da dokaze svetu kako je nasa drzava multikulturna...

Ja cu samo reci NEGRO VERBOTEN!!!

Ксенофобија
13-03-08, 21:29
мени је још алармантније то што их је много више у фудбалу и кошарци. Скоро сваки прволигашки клуб има бар једног обојеног

Никола
13-03-08, 21:38
мени је још алармантније то што их је много више у фудбалу и кошарци. Скоро сваки прволигашки клуб има бар једног обојеног

То је сад у моди... Нема везе како игра, само да је обојен...

Naša Borba
14-03-08, 00:45
Познато је да у целом "западном" свету намерно фаворизују обојене спортисте, ако уђемо у ЕУ и НАТО то чека и нас.

Тара
14-03-08, 01:34
Не фаворизују обојене само у спорту, већ и у свим областима - и то називају позитивна дискриминација. Због те позитивне дискриминације по истраживањима трнутно је у САД најугроженија категорија становништва бели мушкарац између 50 и 60 година. Шта је ту позитивно знају само они који су смислили тај назив.
Али да се вратим на тему, страшније од тога што којекакви играју по нашим клубовима и тако ускраћују нашим младим играчима место је то што ови хоће да нас представљају, да корачају под нашом заставом и да певају химну. Резултат као такав није битан, битно је ко нас представља. Да ли неко заиста верује да је Мерлин Оти представљала Словенију и да су се Словенци идентификовали с њом. Или Фиона Меј као Италијанка. Пуно је таквих примера, а ми изгледа по старом добром обичају трудимо се копирамо само оне најгоре ствари који видимо код других.

Ljoticevac
14-03-08, 02:37
Мука ми је када видим ово!:mad:

Младен
14-03-08, 15:52
Спорт је одавно постао бизнис, тако да ће се свим средствима ићи само да се профитира. Понос је нестао

Hacksaw
16-03-08, 15:26
То је сад у моди... Нема везе како игра, само да је обојен...

Jevropa u modi :)

Tatke
17-03-08, 12:42
Ово постаје болест ! Избеглице + Обојени...

АКО ОВАКО НАСТАВЕ ПРЕТИ НАМ ДА ИЗ ГОДИНЕ У ГОДИНУ БУДЕ СВЕ ВИШЕ ГАМАДИ !!!!

овакве ствари се морају спречити . Једно је да носе боје клуба па их обични људи не примећују

Али да ЦРНАЦ носи заставу Србије... замислите шта ће бити за коју годину ако се овако настави. А већ је стање критично , МНОГО их је по БЕограду ,не знам за остала места...:mad::mad::mad:

Војвода Стреља
17-03-08, 12:57
Ово постаје болест ! Избеглице + Обојени...
Јел ти то упоређујеш избеглице са чамугама?:eek:

Србин
17-03-08, 13:19
Јел ти то упоређујеш избеглице са чамугама?:eek:

искрено се надам да се лоше изразио и да је мислио на стране емигранте (ван Европске)

Младен
17-03-08, 15:16
Стварно би глупо било изједначавати Србе из Крајине, Босне и са Косова са црнцима, вероватно је мислио на ово што Србин рече.

Љотићевка
18-03-08, 01:22
Ма 101% је човек мислио на људе избегле из ван Европских земаља...

Tatke
18-03-08, 11:50
ееееееееј људи неспоразум таман посла да сам упоредио са СРБИМА

Милсио сам на одбегле из своје земље ,значи нису дошли зато што им је овде лепо него су овде нашли уточиште, далеко било да то може да се пореди са Србима из Крајине итд.

него кажем не волим ни једне који побегну у нашу земљу а нису Срби
у преводу ови ем што нису Срби а беже у нашу земљу ,него су још и црнци + хоће да нас представљају!!!

Никола
18-03-08, 17:08
Ми смо ретка земља која нема обојене спортисте у репрезентацијама... Не дозволимо им да се уселе у нашу лепу земљу...:mad:

Tatke
19-03-08, 09:48
Ово постаје много већа болест него што сам мислио , знао сам да ће овако бити, причао сам јуче са људима који нису НС , ЊИМА ЈЕ НОРМАЛНО ДА ОВИ ТРЧЕ јер "могу да победе" ,ало људи не побеђује Србија , побеђују они и блате нам заставу...

тачно сам знао шта ће бити када се нагло пробуђена "национална свест" успава... Сви су од једном постали националисти када је проглашена независност... где су били пре тога ?

Војвода Стреља
19-03-08, 12:55
где су били пре тога ?
Само јш да додам. Где су и после тога?:confused:

Tatke
19-03-08, 13:04
У истом оном меку на зеленом венцу који су и разбијали...

Родољуб
19-03-08, 13:06
ви су од једном постали националисти када је проглашена независност... где су били пре тога ?

Пре тога су носили петокраке на капама и играли се малих пионира.

Никола
19-03-08, 16:47
Пре тога су носили петокраке на капама и играли се малих пионира.

Кафански... Само су националисти кад има нешто да се краде, ломи...