PDA

View Full Version : Гологузи Тита!

Алекса
27-08-08, 23:21
Istrazujuci ulogu nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, u građanskom ratu u Španiji, novinar i publicist Željko Zirojević naišao je i na potpuno nepoznatu Titovu fotografiju. Kako prenosi Glas Javnosti, fotografija nije zanimljiva samo po tome što otkriva da je Tito bio pripadnik međunarodnih snaga u Španiji, već i zbog toga što je Tito na njoj potpuno go. Reč je o autentičnoj fotografiji koja je 1961. godine objavljena u Zborniku španskih boraca. Knjiga je ubrzo povučena s tržišta.

Fotografija "Jugoslavena koji se kupaju", na kojoj se nalazi i Tito, potpuno gol, 1939. godine nastala u francuskom vojnom logoru u kojem su boravile međunarodne snage.

http://img120.imageshack.us/img120/4695/titogoulogoruuspanijier9.jpg

Кнез Данило II
28-08-08, 09:17
Занимљиво, а и први пут видим ову фотографију.

Весели пламичак
29-08-08, 17:34
Ништа необично... СФРЈ је била једна од првих земаља где се почео омасовљавати нудизам. Нетакнута природа и обала нашег мора, без много хотела и гужви у то доба била је као створена за оргијање нудиста. Гледао сам пре једно покла године на Травел каналу посету једном од првих нудистичких кампова у свету, негде у далмацији. И ако су комунисти наводно то држали као табу тему, овако за јавност, бројни примери изгледа сведоче о изопачености коју су они на мала врата унели на ове просторе.

NS_omladina_kg
29-08-08, 17:58
hahha, fali mu kravata! :) Gologuzan!

Кнез Данило II
29-08-08, 19:26
Погледајте оног лика, убите ме ако му није жеља да нагузи Тита.

semberac
29-08-08, 20:01
Погледајте оног лика, убите ме ако му није жеља да нагузи Тита.

ozareno lice, mozda ga je marno pa je tito bio onoliki kompleksas celog zivota:rofl:

Пчелица
30-08-08, 02:30
hahha, fali mu kravata! :) Gologuzan!

".. Нема шешир.. "

Свакако, одлична фотка гологузог Ћопкета.. :rofl:

Бф 109 Г6
30-08-08, 23:31
u vojsci se ljudi kupaju zajedno , a ponekad se nadje neka budala pa to slika .mislim da na ovom forumu ne bi trebalo da se ponashamo kao malogradjani i ada se kobajagi "zgrazavamo" nad tim ... :rolleyes:

NS_omladina_kg
30-08-08, 23:42
u vojsci se ljudi kupaju zajedno , a ponekad se nadje neka budala pa to slika .mislim da na ovom forumu ne bi trebalo da se ponashamo kao malogradjani i ada se kobajagi "zgrazavamo" nad tim ... :rolleyes:

Pa tih godina nije bas bilo uobicajeno da svako nosi aparat sa sobom! :)
Ovde procitah, ta tito nije zeleo da se zna da je bio u spaniji u vojsci, samim tim opet mi se budi interesovanje za cuvenu temu, ko je ustvari bio joze?

Алекса
31-08-08, 12:05
Хм.... нисам ја ову тему започео да би се овде одушевљавали Титовом позадином.

Прво, ова слика је интересантна због тога што је можда једина фотографија Тита из времена шпанског грађанског рата. Дакле, имамо corpus delicti да је бравар, пре другог светског рата, боравио на "чудним местима", борећи се за ко зна чије интересе. Ако не грешим, мислим да је једно време и боравио у Финској.

А они мало старији врло добро знају да се о Титу учио само од 1941, па надаље. Додуше, знали смо како се мали Јожа санкао у Загорју, али сем тога, апсолутно ништа.

Друго, оно можда још битније, откада су војници у то време сликали једни друге под тушевима? Ја сам виђао фотографије мојих дедова, рођака, из тог времена, али то ни у ком случају нису биле голишаве фотке, већ записи из строја, са скупова, итд итд... А не записи под тушем!

Весели Пламичак је лепо написао оно о нудизму. А ја само могу да се запитам шта ли је све она комунистичка клика радила на својим журкама на јахтама високе класе, по Јадрану, острвима, и другим deluxe одмаралиштима широм братске нам СФРЈ.

Живана
02-09-08, 16:05
jedino je chudno to shto je on lichno negirao svoje prisustvo u shpaniji - iz razloga za sada nepoznatih.
Око њега све је непознато..
Нпр..како му је нарастао одсечени браварски прст:rolleyes:

Ево прилога за оцењивање лика и дјела ЈБ или тко је био већ.
Уочите где је спустио руке

http://www.novilist.hr/images/clanci/2004/3/93016.JPG

http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285928602863285B2863285A28582858285C2863288E28 972893286328632861285B28582859285E2863286328632858 2863Q

Али Никола Каваја, то је већ мој омиљени лик:rofl:

Бф 109 Г6
03-09-08, 00:02
cirilicu ne volem :p jer nije nashe ,nego grchko pismo napravljeno da unishti slovensku pismenost . a pravopis je preterano opterecenje za moje skromne umne sposobnosti .... :D

Алекса
03-09-08, 11:23
cirilicu ne volem jer nije nashe ,nego grchko pismo napravljeno da unishti slovensku pismenost Лепо би било да нам то мало подробније објасниш, ево овде (http://www.gorandavidovic.com/forum/showthread.php?p=10717#post10717).

На крају, није била добра идеја са отварањем овакве теме, јер испада да је послужила за спрдачину. Добро би било да се стави катанац на њу.

Пчелица
03-09-08, 17:41
На крају, није била добра идеја са отварањем овакве теме, јер испада да је послужила за спрдачину. Добро би било да се стави катанац на њу.

Мислим да катанац није нужан.
Тема је растерећена пар тотално непотребних постова.
За убудуће се препоручује мало већа пажња што се тиче начина писања и то би било то.

Мада искрено, не мислим баш ни да ће послужити за још нешто веома корисно, али нека је отворена. Чисто за случај да се евентуално појави још нека новост у вези са самом темом.