View Full Version : Будућа влада ДСС-СРС?
Страхиња-Бан
11-03-08, 21:17
ВУЧИЋ: МОГУЋА ВЛАДА РАДИКАЛА И ДСС-а
БЕОГРАД Ã¢â‚¬â€œ Генерални секретар Српске радикалне странке (СРС) Александар Вучић рекао је да не искључује могућност да радикали после ванредних парламентарних избора формирају владу са Демократском странком Србије (ДСС).
„Надамо се нашем највећем успеху, највећем броју мандата. За разлику од ранијих пута, овога пута смо уверени у формирање владе, а ако то којим случајем затреба, макар и формирање коалиције. Не бих искључио ту могућностâ€Â, рекао је Вучић.
Он је додао да су радикали водили рачуна о ономе што су говорили грађанима, а то је да се СРС нових избора никада не плаши, јер су избори добра прилика за Србију, „без обзира што су можда овога пута била могућа и нека друга решењаâ€Â.
Вучић је поновио став СРС да би Србија требало да постане чланица Европске уније, али само са Косметом у свом саставу.
Упитан да ли је спреман на завршетак сарадње са Трибуналом у Хагу, ако радикали уђу у нову владу, Вучић је рекао да није чуо да ЕУ помиње тај услов, али и да су његови ставови о том суду свима познати.
Бета
Moze da se ocekuje, ali sve je to jos na dugom stapu.
weisse_wolfe
11-03-08, 23:31
С обзиром да другу владу по проценама могу формирати ДС, Г17, ЛДП, ЛСВ и цигани. Ово је свакако мање зло.
Ја свакако ни овог пута нећу гласати из разлога што пре свега не верујем да ће се ишта доласком на власт радикала променити. Данас чујем лудог Николића како изговара своју чувену реченицу, али овог пута са малим додатком:"Зашто, зашто нама смета капитал из Русије, зашто и њега не би довукли, шта нам смета капитал са блиског истока, што не би довели Израелски капитал!" Несрећа још није схватио да у томе бар не оскудевамо, или наговештава јасно да је потпуно исто говно као и они које се, како видим , спрема да одмени, односно отрива ко ће му у томе помоћи. Само се треба сетити ко му је радио прошлу кампању, Американци, које сви ти "поносни" радикали толико мрзе!
Ма сви су они исти. У оваквим ситвацијама увек се сетим оне приче да човек треба да буде свестан пораза и у каквој је ситвацији када између два, у нашем случају врло велика зла, мора бирати мање.
Страхиња-Бан
12-03-08, 00:37
НИКОЛИЋ: НЕМОГУЋА САРАДЊА СА ДИНКИЋЕМ, ЂЕЛИЋЕМ, ЧАНКОМ, ЈОВАНОВИЋЕМ И ЉАЈИЋЕМ
БЕОГРАД Ã¢â‚¬â€œ Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Томислав Николић изјавио је да ће та странка после избора бити отворена за разговоре и да ће се обратити „странкама са којима мисли да може да води Србијуâ€Â.
Гостујући на Радио телевизији Србије Николић је рекао да је убеђен да ће СРС сама освојити власт и да „не би могао у постизборну коалицију са Млађаном Динкићем (Г17), Божидаром Ђелићем (ДС), Ненадом Чанком (ЛСВ), Чедомиром Јовановићем (ЛДП) и Расимом Љајићем (СДП)â€Â.
На питање да ли је могуће да победник добије изборе са веома малом разликом и да ће странке са малим процентом гласова одлучивати ко ће састављати Владу, Николић је рекао да Србија треба да схвати да „постоје велике политичке странке у које треба улагати, које могу на својим леђима да носе њен развој, дипломатске односе и одбрану, као и заштиту Косметаâ€Â.
Он је навео да је једно од решења за кризу у Влади Србије била коалиција Демократске странке Србије и СРС, али да о томе никада није било разговарано.
Одговарајући на питање да ли је СРС срушила Владу Србије предлажући резолуцију о односу према међународним организацијама, а посебно ЕУ, Николић је рекао да је можда деловањем СРС Србија „добила прилику да прекине агонију†у Влади Србије.
Бета
Ја сам се надао да ће Коштуница подржати Радикале, јер је крајње време, али мислим да неће чим је подржао Вука.
Весели пламичак
12-03-08, 13:30
Ако таква могућност постоји како рече Вучић, зашто онда то не урадити одмах него чекати нове изборе.
Nova neka stranka..???
Ovi stari već su poomaÅ¡ivali viÅ¡e puta.
Да је Коштуница хтео владу са СРС то је могао и без рушења владе. Ко зна шта је смислио.
Nema od ovih danasnjih politicara nista.To je stoka koju treba motkom najuriti iz Srbije a one umesane u lopovluk,kriminal i izdaju naroda obesiti na sred Terazija.Nama je potrebna jedan nova prava srpska nacionalisticka partija.Partija koja se nece ulagati ciganima i balijama radi vise glasova i koja ce otvoreno reci Necemo u NATO i necemo u EU..
Добровољац 18
19-03-08, 14:46
Slazem se u potpunosti sa Obilicem.... Svu tu bagru smo vec gledali u raznim verzijama i izdanjima godinama.... i sta sada! Nema Krajine,nema Kosova! Ko jos normalan moze da im veruje? Ocigledno je nama potrebna dobra cistka,jedna Noc dugih nozeva!:beatdeadhorse5:
Све те данашње странке и сви ти њихови програми не могу да нам дају ништа више него оно што имају животиње у ЗОО врту!!!
The Will to Power
19-04-08, 18:18
KoÅ¡tunica će uvek biti židovski sluga. SuviÅ¡e dugo je na jakoj poziciji da bi opstao bez judeo-masonske podrÅ¡ke. O SRS, sumnjam u svaki njihov potez i ne verujem im.
Мајор Баук
19-04-08, 20:30
Sporazum KoÅ¡tunice i Ã…Â*eÅ¡elja
Autor: Ekipa „Blica“ | 19.04.2008
Lideri DSS i SRS Vojislav KoÅ¡tunica i Vojislav Ã…Â*eÅ¡elj potpisali su sporazum o formiranju zajedničke vlade u kojoj je DSS-u zagarantovano mesto premijera i ministarstva ekonomije, pravde i ministarstvo za Kosovo i Metohiju. Kako saznaje „Blic“, informaciju o tome je u Demokratsku stranku doneo jedan visoki funkcioner DSS.
Iako su vest o sporazumu KoÅ¡tunice i Ã…Â*eÅ¡elja već demantovali i lider DSS i Tomislav Nikolić, Demokratska stranka ima poverenja u svoj izvor, pa je juče ponovo pozvala Vojislava KoÅ¡tunicu da obelodani sadržaj tog sporazuma.
Kako „Blic“ saznaje, vrhu Demokratske stranke je predočeno da je sporazum KoÅ¡tunice i Ã…Â*eÅ¡elja potpisan joÅ¡ pre raspisivanja parlamentarnih izbora i on je bio „osnova i garancija premijeru KoÅ¡tunici da može da raspusti vladu, imajući pred sobom čvrst dogovor o budućoj koaliciji“. U sporazumu, navodno, piÅ¡e i da je, osim premijerskog mesta za KoÅ¡tunicu, Ministarstvo ekonomije garantovano Predragu Bubalu, Ministarstvo pravde Zoranu Lončaru, a Ministarstvo za KiM Slobodanu Samardžiću.
Ovim sporazumom je, navodno, precizirano i dogovoreno da će buduća vlada „zatražiti od Tribunala u Hagu da Ã…Â*eÅ¡elju garantuje iste beneficije kakve je imao RamuÅ¡ Haradinaj: mogućnost da se brani sa slobode i da se za to vreme bavi politikom“.
Cilj ovog sporazuma je, kako „Blic“ saznaje u DS-u, i da se predsednik Srbije Boris Tadić smeni uz pomoć nove skupÅ¡tinske većine i da njegovu funkciju preuzme u jednom trenutku Vojislav Ã…Â*eÅ¡elj. Dok Ã…Â*eÅ¡elj ne bude u mogućnosti da preuzme funkciju predsednika, mesto bi mu „čuvao“ Tomislav Nikolić, koji bi, kao predsednik SkupÅ¡tine Srbije, bio i vrÅ¡ilac dužnosti predsednika Srbije.
Sporazumom je, kako je DS-u ispričao funkcioner DSS, utvrđena i podela ministarskih mesta u okviru SRS, kojima bi pripala ministarstva sile. Tako se Milorad Mirčić priprema da zameni Dragana Jočića na čelu Ministarstva policije, a general Delić, poznat po naredbi koju je izdao 2000-te godine, da vojska primeni silu nad demonstrantima, sprema se da preuzme Ministarstvo odbrane.
Sporazumom, koji je, navodno, Ã…Â*eÅ¡eljeva supruga Jadranka odnela na potpisivanje u Hag, sadrži i strateÅ¡ku ekonomsku platformu, koja podrazumeva potpuno okretanje ruskoj ekonomiji i „stvaranje ruskog ekonomskog sistema“. Za sprovođenje ekonomske politike biće zadužena Jorgovanka Tabaković kao ministar finansija.
Na pitanje da li je potpisivanje SSP-a isključilo mogućnost ponovne saradnje sa DS-om, Koštunica je odgovorio: "Mi smo se politički potpuno opredelili prema potpisu na Solaninom sporazumu i svaki građanin zna da ćemo se mi dosledno držati naše politike". Izvor: Tanjug
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=05&dd=02&nav_id=296688
Једино реално ако Коштуница не зезне ствар али сада нема назад.
Радије бих да буде било ко на власти, него слаба десница! А ови то јесу!
Поготово Коштун...
У коалицији са радикалима а другачије не мислим,па ко ће други искрено ДС,Г17 ЛДП и остала багра?Сачувај нас Боже од тог зла.
У коалицији са радикалима а другачије не мислим,па ко ће други искрено ДС,Г17 ЛДП и остала багра?Сачувај нас Боже од тог зла.
Нама треба јака и одлучна десница која није спремна на компромис због власти! Коштун то није, а мислим да нису ни Радикали...
Ако могу да бирам између слабе деснице и огромног ризика да Срби изгубе поверење у Србију због њих, и "јаких" левих либерала и још већи ризик да се Срби врате Србији, изабраћу либерале... Ионако ће на власти бити 2 године максимум (распашће се ко ови...)
Немој неко погрешно да ме схвати ја не гласам, и не подржавам никог али дугорочно мислим да нам се више исплате ове "демократске" снаге...
Они не могу да ураде ништа значајно без неког референдума, а кад то дође народ треба да је на нашој страни!
Не слажем се са тобом по том питању али свако има своје мишљење и ја то поштујем.Нисам за демократске опције ни под тачком разно.
Будућа влада ДСС-СРС НИЈЕ могућа!!!
Немојте наседати на ДС/ЛДП-ове приче!!! Као прво, опште је познато да радикалима није у интересу власт већ да се одржавају као најјача опозициона странка!
Друго, Коштуница није такав да, после свега што су му радикали приписивали, уђе у коалицију. Па Шешељ ја написао књигу у чијем наслову стоји ''Курва дел Коштуница''. Еј! То је мање битан разлог због којег нема коалиције а има оних много битнијих!
НАЖАЛОСТ, већ се зна ко побеђује и долази на власт, не треба се надати безвезе јер само можете да се још више разочарате!
Наивна ми је читава прича коју пласира Коштуница,мало је немогуће да све ове године није знао с'ким дели престо.
Ja mislim da je on to dobro znao,ali evo recimo ja kao obican gradjanin i Srbin nisam ocekivao da ce Kosovo i Metohija dobiti nezavisnost,mislim da je to bilo neizvesno do poslednjeg trenutka..Uostalom EU je finansirala nekoliko projekata u Srbiji,zbog toga sto su na vlasti bile "demokratske" stranke..Kostunica je opasan politicar a i politika je kurva kako je Seselj to rekao..
Da li ce doci do koalicije DSS-SRS videcemo posle izbora..sledeca nedelja ce biti jako zanimljiva..
„Бранећи Косово, Србија брани и Војводину и целу Србију“ - узвикнуо је Коштуница на предизборном скупу у Бачкој Паланци и одушевио српске националисте. Ова изјава, која утврђује чињеницу да „Србија чувањем Косова чува и Војводину“, можда је од круцијалног значаја за ове изборе.
Ову родољубиву и тако битну изјаву коначно смо чули од српског премијера Војислава Коштунице на митингу ДСС-НС. То за нас, српске националисте у Војводини, истински рађа наду, јер су то јако охрабрујуће, судбоносне и надасве јако важне речи премијера Србије. Коштуница је подигао три прста као и ми прави српски националисти, надамо се да неће стати само на томе.
Очекивање српских националиста да ће Србија после 11.маја добити једну српску националистичку, одговорну владу , не би требало да буде узалуд.
Изборна математика говори да ће тако нешто највероватније и да се деси. Посебно би било значајно ако нека будућа коалиција ДСС-НС-СРС-СПС преузме власт у Покрајини.
Ми Срби, који живимо у Војводини, знамо колико би то било битно за опстанак северне српске покрајине. И то не само зато што би будућа српска власт у Војводини укинула атрибуте државности покрајине /грб и заставу покрајине на пример/, већ изнад свега због тога што би се коначно знало да је Војводина српска, и да има припадати Србима.
Као што је рекао на митингу ДСС-а министар Лончар: „Војводина јесте широка кућа за све, али права нациoналних мањина су гарантована уставом а не тајним договорима“.
Према томе коначно би се знало шта је чије? Докле су српске, а докле мађарске међе...
Дубоко неслагање ДСС-НС са потписивањем Споразума о придруживању и сарадњи, учврстило ме је у уверењу да Коштуница и Веља са правом заслужују назив српских националиста, а тиме и моју подршку на овим изборима, колико год то некоме изгледало чудно.
Истрајавањем на доказивању да је ССП фалсификат и превара, Коштуница је показао државничку мудрост, а удруживањем са провереним српским патриотом Вељом Илићем, премијерова листа је са правом добила од народа назив „народњачка“.
Ако посматрамо ситуацију са друге стране, и узмемо у обзир спољнополитички фактор, који је за Србију увек пресудан, подршка коју Коштуници и његовој листи пружа Русија и Владимир Путин, битнија је на геополитичком плану од подршке већине земаља Европске уније листи Демократске странке. То би значило, да до краја изразим своју мисао-да ће више одлучивати велике силе него српски гласачи.
Међутим ја бих укратко изложио само неке од разлога зашто се може поклонити поверење ДСС-НС коалицији. Ти разлози су углавном персонификовани у неким личностима са листе ДСС-НС.
Неколицина политичара из ДСС-а посебно улива поверење да би се од ДСС-а штошта могло очекивати у будућности.
Од људи које ја лично познајем, потпредседник ДСС-а Борко Илић је један од тих часних људи из ДСС, који се може заиста назвати српским националистом. Не тако давно Борко Илић је био један од главних људи у Студентскоj десници, организацији којој сам ја био један од оснивача и чланова Главног одбора, и која је онда имала епитете профашистичке и екстремистичке.
Он је само један од оних за које у ДСС-НС коалицији гајим изузетно поштовање и који ми лично улива поверење и намеће могућност да би у будућности са њим могло бити и неке сарадње.
Још један од људи из ДСС-а које изузетно поштујем је Зоран Лончар који je отворено рекао да „неће дозволити да Војводна буде република„“.
Лончар је очигледно частан човек и српски националиста који јасно види да Чанак и Пајтић планирају прављење НАТО базе „Бондстил 2“ управо у нашој српској Војводини.
Затим, било би неправедно да прескочим и фунционера ДСС-а Марка Јакшића са Косова. Јакшић који је све Србе ,не тако давно, обрадовао својим бескомпромисним расно свесним ставом, и духовитим поимањем „циганског менталитета“, пре неки дан је јасно рекао да „народњачка коалиција„ неће заборавити „велеиздају земље и да ће издајници бити кажњени“.
Сепаратисти Ненаду Чанку, и његовој мрачној коалицији са Демократском странком, има Богу хвала ко да парира и имаће ко да се супростави у будућности.
У неком будућем сукобу подразумева се да ћемо ми Срби морати да станемо једни другима раме уз раме, против свих осталих, како мањинских екстремиста, тако и српских изрода. А нешто ми говори да ће са нама у том будућем „српском рову“ да буде и ДСС и НС.
Нада у добар резултат ДСС-НС и СРС на овим изборима, и њихова све извеснија коалиција, како на на покрајинском и локалним тако и на републичком нивоу, све је што је преостало српским националистима како у Војводини тако и у целој Србији. А после видећемо. Ионако ће свакако бити „или они или ми“, јер таква је изгледа српска судбина.
Горан Давидовић
Нови Сад
7.05.2008
Bilo je i na TV-u..Ovo je dobar potez:cheers:
:cheers:Горан је показао душманима да је србин и патриота,и ако је ноћас Ј92 целу ноћ пљувала по Коштуници и Горану:mad:али дела говоре о људима а не речи.Моја порука Горане свака ти част:seeya:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.