PDA

View Full Version : VFS festivali u Italiji

Тара
19-07-08, 01:29
VFS summer fest 19.07.2008.

JwZEGMeHp8w&feature=related

http://img385.imageshack.us/img385/294/summer08newflyerly3.jpg

Тара
25-09-08, 22:37
RIAL 2008 - 27 SETTEMBRE 2008
http://www.venetofronteskinheads.org/immagini/isd_memorial_2008_big.jpg

Тара
05-10-08, 02:25
oJkKpdR95po

Тара
30-03-09, 19:31
http://www.venetofronteskinheads.org/immagini/vfs_usgi_2009_4_big.jpg (http://www.gorandavidovic.com/forum/www.venetofronteskinheads.org/)

Родољуб
30-03-09, 20:46
11.April 09 VFS-USGI FEST!
Bad Fate(Italija)
Blitzkrieg(Nemačka)
Ancestors(Slovačka)
Brigada 1238(Španija)
Ultima Frontiera(Italija)

Basileus
12-04-09, 21:56
У суботу се на северу Италије код града Тревиза одржао традиционални VFS-USGI Fest.
Присутне је дочекало лепо, сунчано време. Организатори су за присутне припремили паркинг и место за камповање поред вештачког језера, ту је био и велики шатор у којем се одржао концерт.
Око подне су почели да стижу први гости, а паркинг се полако пунио колима са регистарским таблицама из разних крајева Европе. На крају се окупило по мојој процени преко 1500 патриота. Ту је било, поред Италијана, највише Немаца, Чеха и Словака. Осим ових најбројнијих народа су дошли и људи из Француске, Швајцарске, Шпаније, Словеније и осталих европских држава, а била су присутна и двојица момака из далеког Чилеа.
Концерту је присуствовало и десетак Срба углавном из дијаспоре.

Свирка је почела у пола пет. Као први је наступио италијански Hate core бенд Bad Fate, а људи су полако почели да попуњавају место испред бине.
Као други је био на реду бенд Brigada 1238 из Шпаније. Представили су неколико својих песама на шпанском језику, а свирали су и песму Belgrado преузету од шпанског бенда Division 250.
Уз песму су пружили подршку Србима у борби за очување Косова и Метохије. Хвала им на томе!
Када су Шпанци завршили свој одличан наступ, дошао је ред на љубитеље тврђег звука и немачке Hate core групе Brainwash. Иако су Немци, њихове песме су само на енглеском. Али то присутнима није сметало да уживају у одличном звуку те групе која је стварно дала све од себе.
Почео је полако да пада мрак, када је наступио бенд Ancestors из Словачке. Око бине су се окупили претежно Чеси и Словаци и видели су један од најбољих наступа те вечери. Песме на словачком језику су имале перфектан одзив код публике. Видело се да је певач са словачком заставом у руци заиста уживао при извођењу песама.
После таквог наступа је следећа група стајала пред тешким задатком да одржи ниво квалитета њихових предходника.
А Ultima Frontiera из Италије је у томе успела. Класичан RAC на мелодичном италијанском језику највише се свидео домаћој публици, а остали гости су били пријатно изненађени квалитетом ове групе.

Тада је дошло време за главну звезду фестивала, специјалне госте из Русије. Њихова лица прекривена фантомкама су била јасан знак да је политичка слобода у неким земљама равна нули. Ни то није покварило људима утисак њиховог наступа.
Уз руске песме су свирали и неколико обрађених песама на страним језицима. Уз то су и песме посветили разним народима. Немци су добили песму на немачком, за Чехе и Словаке је на чешком певана песма од групе Útok. По огласу публике из тих земаља је било јасно да су интерпрети обавили врло квалитетан посао.
Велика је част за српски народ да је и једна песма била посвећена и нама. То је била песма Два брата, коју је певач увео кратким говором на тему братског односа Срба и Руса.
После овог фантастичног наступа је било време за последњу групу - Blitzkrieg из Немачке. Наступати последњи пред уморном публиком није ништа лако. Можда су и због тога организатори за крај оставили баш ову групу, која је својим песмама успела да улије живот у вене свих присутних гледалаца. Њихов наступ се завршио око поноћи.

За крај неколико запажења. Занимљиво је то да за цело време фестивала није на месту концерта била присутна полиција. Једини припадници оружаних снага су били у оближњем селу. То нису били никакви наоружани батинаши у панцирима, већ петорица обичих полицајаца из тамошње полицијске станице. Иако није било полиције (а можда управо због тога), није дошло ни до једног инцидента ни на концерту, ни у селу. На томе имају заслугу и организатори - Veneto fronte skinheads.

Тара
13-04-09, 03:31
Од људи који су били на свирци чули смо да је фестивал био врло успешан. Званичних фотографија и снимака нема. Ако нешто и постоји то је са мобилних телефона јер снимање није било дозвољено, највише због гостију из Русије, мада је био и један Србин кога би новинари радо волели да виде у том амбијенту ;)...
Српска екипа је наравно прошла врло запажено, што за Србе није ни чудо ;).
Следећи Венето фестивал чувени VFS Summer fest је на лето негде у јулу.

Basileus
05-07-09, 21:50
Летњи фестивал у Италији ће се одржати 18. јула.

http://www.venetofronteskinheads.org/immagini/summer09.jpg

Маркан
06-07-09, 13:44
Летњи фестивал у Италији ће се одржати 18. јула.

http://www.venetofronteskinheads.org/immagini/summer09.jpg

Ок, Мантова 20 км од мене... ту сам !

MRKELA
08-07-09, 11:26
Кад би било мало више пара...

Флипер18
18-07-09, 14:57
Ako neko bude od članova foruuma bude na tom festivalu nek napiÅ¡e kako je bilo :cheers:

Маркан
19-07-09, 14:51
Ја сам требао ићи, на крају сам отишао у Верону јер је требао бити исто неки хеви метал концерт, на који такође нисам стигао, па сам мало јурцао по Вићенци по Српским кафићима...

Basileus
20-07-09, 14:39
Ја ћу укратко описати своје утиске са концерта. Организатори су имали већ на почетку. Плац који је био првобитно одабран као место за концерт је био због притиска полиције отказан. Полицајци су организаторима понудили друго место и запретили да се концерт неће одржати, ако га организатори не прихвате. Тако да је концерт на крају одржан између кукуруза, 5 километара од најближег села.
Број гостију је био нешто слабији него у претходним годинама, само нешто преко 1000. Са наших простора је било највише Словенаца, Хрвате нисам приметио, Срба је било само неколико појединаца.
Из осталих земаља је било највише Немаца, Чеха и Словака као и прошли пут, мада и њих је било мање него на претходним фестивалима. Видљива је била и група Швеђана.
Од група које су свирале су за мене били најбољи Sturmwehr, Vlajka (који су имали добру подршку од публике из Чешке и Словачке) и Hate for Breakfast (одлична кореографија и динамичан наступ). Може се речи да су све групе биле на добром нивоу. Тако да је тешко одредити ко је био најбољи, ове три групе што сам поменуо су само мој лични утисак.
За крај треба напоменути да су организатори били на висина задатка. Није забележен ни један инцидент и све је прошло како треба. Само је штета што нису групе имале више времена за наступ. Можда би било добро довести мање група које би свирале дуже или продужити фестивал на два дана.

MRKELA
22-07-09, 02:36
Зна ли се када је следећа свирка у Италији?
Постоје ли шансе да се слични догађаји организују и у другим земљама (наравно, искључујући Немачку и Аустрију)?

Basileus
22-07-09, 13:44

Вероватно опет на пролеће, негде око католичког Ускрса.

Постоје ли шансе да се слични догађаји организују и у другим земљама (наравно, искључујући Немачку и Аустрију)?

Слични догађаји се организују у Мађарској. Мислим да ће бити нешто крајем августа.

Тара
31-07-09, 02:49
Summer VFS fest
jmoy5ivKBKQ&feature=related

У Италији једном месечно имаш велику свирку.
Ако си мислио на Венето фронте скинхедс фестивале они су 4 пута годишње иако имају доста дешавања током године.
Следећи фестивал је Јан Стјуарт меморијал у септембру.

VFS fest april

tZ1ZYkgFhE0&feature=related

Брудер 88
14-02-11, 18:26
dL_HQzC6EF0

Сад да се има новца не би било лоше отићи на овај фестивал :cheers:

Werwolf
26-02-11, 22:04
http://i962.photobucket.com/albums/ae103/nsp_photo/163969_117376725000304_10.jpg

23.aprila je VFS festival i svira Razor 88 iz Srbije , I.C.1 iz Engleske i nekoliko italijanskih grupa.

Ovako je bilo prosle godine na Bully Boys

3I6ciKDqefM

екс-Уредник
05-04-11, 18:27
http://i962.photobucket.com/albums/ae103/nsp_photo/standondefinitivo.jpg

Фестивал Stand on the ruins који организује VFS Veneto fronte skinheads одржаће се 23.априла недалеко од Тревиза северo-источна Италија.

Наступиће следеће музичке групе:

STRAPPO - Италијански бенд који свира агресивни RAC стил са јаким политичким текстовима.

Tqpg8jWrSk8

STILL BURNIN YOUTH - Италијански хард кор бенд. чији стил се може дефинисати као динамичан NS hate hard core.

OCXrgTToJ64&feature=related

PATH OF THE RESISTANCE - Још један NS hard core бенд, немачки бенд са текстовима на енглеском.

eWPJbovj9lc&feature=related

CARPE-DIEM - Немачки класични скинхеад бенд, у задње време популаран у Немачкој.

ECopLeTVjJU&feature=related

TIMEBOMBS - Мелодична и брза италијанска хард кор група са занимљивим наступом.

1bpwHT1HU6M&feature=related

RAZOR 88 - Познати српски RAC бенд од скоро поново врло активан у новој постави, и са неким песмама и на српском и доста обрада Skrewdriver. Не треба пропустити.

TYc374mosis&feature=related

REBEL HELL - Амерички бели метал бенд , први пут у Европи.

lMPFWnylXig&feature=related

I.C.1. - Звезде вечери! Нови бенд-пројекат певача Razors Edge Ендија. Као и Razors Edge и I.C.1. свирају бескомпромисни RAC skinhead стил, врло квалитетно.

A77aY2ZBsHI&feature=related

Ко жели да посети овај фестивал у Италији још једна информација. Фестивал ће се одржати као и много пута до сада на прелепом месту недалеко од Тревиза. Прелепо језеро,природа, са учешћем великог броја људи.
Veneto fronte skinheads су познати по врло посећеним и успешним свиркама које организују и свaко ко дође неће се покајати.
У Италији је VFS нормално регистрована организација и све њихове манифестације су легалне и одобрене, тако да никад нема проблема.

За више информација, или због организованог превоза из Србије обратите се на ПП (приватна порука) или било коме од модератора нашег форума.

За инфо у Италији
vfseventi@gmail.com или vfs@liberi.it
За контакт у Италији

Маркан
17-10-11, 23:08
Пошто је форум , како већ и сами знате, имао проблема , стара вест коју написах задњи дан, није остала . Па ево да поновим о чему је било реч.

2 јула 2011, у Верони је одржан , TUONO RECORDS FEST .

На Фестивалу под покровитељством издавачке куће " туоно рекордс " учествовале су све познатије Италијанске групе, које сарађују са овом кућом.
2 Јула, око 18.00 сати, нашао сам се у Верони. По претходним инструкцијама , зауставио сам се на малом паркингу иза наплатне рампе, где је стојало 4-5 момака из Венето Фронте Скинхеадс-а, који су ми проследили папирић са даљим инструкцијама куда да се иде. У том моменту, добио сам телефонски позив ( тројица сабораца, 2 Србина и један Италијан су ме звали да свратим и по њих ) .
Без превише муке, нашли смо место одржавања концерта. На капији наравно контроле, име, презиме, место рођења и потпис... процедура... по уласку, зачуло се одма " Ево Срба "!
Био је то Рики , гитариста групе Ултима Фронтиера, са гитаром преко леђа и пивом у рукама. Поздравили смо се са њим, разменили неколико речи, узели пиво, па кренули унаоколо да видимо ко има и шта се дешава.
Рики је иначе сишао са бине , 10ак минута пре него што смо дошли, где је одржао акустичну свирку са Дариом Бресаном . И ако су свирали тек 15ак минута, момци из групе Страпо ( Strappo ) већ су навелико загревали присутне са својим познатим песмама, grazie e vaffanculo, strappo, controllo globale и сличним.

После њих, наступили су " Stato asociale " са песмама me ne vanto me ne frego, costretto a sanguinare , skins e Punks, lega anti-rasta...

Затим је наступила група " Sumbu brothers " чији баш љубитељ и нисам толико. Искористио сам време док су они свирали , да прошетам мало узмеђу сабораца, јер увек се може " налетети " на некога...
Тако сам рецимо у једном делу приметио Ђордана ( који наравно није могао да фали ) , председника Венето Фронте Скинхеадс-а, који ме је одмах одвео до Стефанина ( Горановог другара ) , те уз хладно пиво, са Српским саборцима су радо разменили коју реч о свему и свачему . Наставио сам даље кроз масу, а за тезгом " алтернативне музике и литературе " са мохитом у рукама , стајао је Џони, саборац из Фиренце и председник удружења Феникс ( comunitÃ* militante la Fenice ) , од којег сам добио мајицу са ликом Ивана Богданова и реченицом " Убризгај револт " ( Innesca la rivolta ) . Пиво-два-три ...
Зачуо се глас Умберта, певача групе Gesta bellica... Он је отпевао неколико легендарних песама, попут Il capitano, Legio patria nostra, odiati e fieri и сличне, а затим специјално за присутне, песму " Giustizia per Gabriele " ( Правда за Габриела ), посвећена Габриелу Сандриу, навијачу Лација којег је карабињер убио из пиштоља .
Песму је најавио басиста Мануел уз речи " ову песму, посвећујемо нашем другу, који зна све наше песме, и који је увек ове, испред нас, у првом реду"... кренуо је велики аплауз а они су одсвирали песму, која се нашла на албуму који је изашао два месеца касније , у септембру.

Врхунац вечери, као и увек, Ултима Фронтиера Ultima frontiera са већ познатим хитовима, sei un patetico, birra grande, затим песмама са задњег албума Anime Armate, Schiavo della liberta, alta tensione, noi mai domi...
Око 1.30 , момци из озвучења били су приморани да искључе микрофон Батију који није хтео да стане и ако је одобрење за концерт било само до 1.00.... Момци из Фронтиере , наставили су да свирају а песму " Arditi sentieri " , отпевало је нас двадесетак у хору испред бине. Поздравили смо се , и разишли свако својим путем...

Маркан
17-10-11, 23:22
Неке од фотографија

Обнова14
08-12-11, 16:06
Yiyu8YNgb4c&feature=related

Брудер 88
22-12-11, 23:36
Мало о Риторно Камлеот фестивалу:
:cheers::cheers::cheers:
lj5-Mgt9D_k&feature=related

FWmirRe6SPI&feature=related